Παρασκευή 27 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΡΟ
Σταματήστε τα "παιγνίδια"!

Να ξεκινήσει, επιτέλους, το έργο, απαίτησαν οι εργαζόμενοι με στάση εργασίας

Τετράωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία της Κοινοπραξίας ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕΤΡΟ στα Σεπόλια,πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι του ΜΕΤΡΟ Αθήνας, απαιτώντας να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τη συνέχιση του έργου, οι οποίες έχουν παγώσει για δύο χρόνια, καθώς και να ανακληθεί η απόφαση της Κοινοπραξίας για ομαδικές απολύσεις.Η Κοινοπραξία έχει κοινοποιήσει τη μαζική απόλυση 150 και πλέον εργαζομένων.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, αντιπροσωπεία του Παραρτήματος Εργαζομένων ΜΕΤΡΟ του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας επιδίωξε να συναντήσει κάποιο αρμόδιο της Κοινοπραξίας, αλλά όλοι ...απουσίαζαν. Η κοινοποίηση των ομαδικών απολύσεων και, μάλιστα, αυτήν την περίοδο που έχουν βρεθεί οι τεχνικές λύσεις για τη συνέχιση του έργου - που είχε "κολλήσει" - δημιουργεί εύλογες ανησυχίες και υποψίες για τις μεθοδεύσεις της Κοινοπραξίας, αλλά και του ΥΠΕΧΩΔΕ. Οπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές, οι εξαγγελθείσες απολύσεις μπορεί να αφορούν και εκβιασμούς της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και της Κοινοπραξίας προς το ΥΠΕΧΩΔΕ για νέα πανωπροίκια, αλλά και για αφαίρεση δικαιωμάτων από τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι πιέζουν έντονα για τη συνέχιση του έργου, αλλά η Κοινοπραξία επικαλείται την απόφαση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, με την οποία σταμάτησαν οι εργασίες και δηλώνει ότι χρειάζεται η ανάκλησή της για να συνεχίσει. Γι' αυτό οι εργαζόμενοι έχουν ζητήσει άμεση συνάντηση και με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ο Γ. Συνοδινός, πρόεδρος του Παραρτήματος Εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, κατάγγειλε ότι "οι ομαδικές απολύσεις και ειδικά αυτή την περίοδο, που έχει ξεπεραστεί το πρόβλημα και αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες στο ΜΕΤΡΟ, δεν έχουν άλλο στόχο, από το να προσλάβει η Κοινοπραξία νέους εργαζόμενους με ελαστικά ωράρια και χωρίς δικαιώματα. Συνεχίζοντας, επισήμανε ότι "εμείς δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία απόλυση και τα δικαιώματα που έχουμε κατακτήσει με αγώνες 6 χρόνων δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας τα πάρει πίσω". Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία των οικοδόμων στις 2 Δεκέμβρη και στην πανελλαδική απεργία στις 15 Δεκέμβρη, δίνοντας το "παρών" στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Κοτζιά).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ