Παρασκευή 27 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μια γιορτή ... "εταίρων"

Εγκαινιάστηκαν σε κλίμα "κοινωνικής ειρήνης" τα νέα γραφεία του ΟΜΕΔ

Σε ένα κλίμα ταξικής ...ειρήνης έγιναν χτες τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας,όπου τόσο ο πρόεδρός του καθηγητής Ι. Κουκιάδης,όσο και οι προσκεκλημένοι, υπουργός Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου και οι εκπρόσωποι των οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών, μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τη συμβολή του Οργανισμού στην επίτευξη της "κοινωνικής ειρήνης" και της "κοινωνικής συνοχής".

Ο πρόεδρος του Οργανισμού αναφέρθηκε στο έργο του κατά την προηγούμενη οκταετία, για να καταλήξει ότι ενδεχόμενη "αποτυχία της ιδεολογίας που εκπροσωπεί ο ΟΜΕΔ και οι μηχανισμοί παρέμβασής του, πρέπει να ενδιαφέρει όλους μας".

Χαρακτηριστικός ήταν ο υπουργός Εργασίας, που σημείωσε ότι ο ΟΜΕΔ "συνέβαλε στη μείωση των κοινωνικών εντάσεων και των απεργιακών κινητοποιήσεων, γεγονός ευεργετικό για την ελληνική οικονομία"! Πρόσθεσε ότι χρειάζονται μεσολαβητικοί θεσμοί "που θα απαλείψουν την καθημερινή δυσπιστία και το συγκρουσιακό χαρακτήρα της κοινωνίας μας"!

Τα συγχαρητήριά του έδωσε στον ΟΜΕΔ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλος,λέγοντας επίσης ότι "συνειδητά" δεν έχει ενοχλήσει τον ΟΜΕΔ ποτέ για κάποια απόφαση που έχει παρθεί, επειδή "οι θεσμοί, αν δεν τους προσέχεις, σε εκδικούνται"! Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Ι. Στράτος τόνισε ότι απαιτούνται "νέες ισορροπίες" και ότι ο ΟΜΕΔ "στηρίζει και πρέπει να στηρίζει" τη λογική της συναίνεσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ