Παρασκευή 27 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αυξήσεις μετ' εμποδίων

Αποφασίστηκε η αναδρομική αύξηση του επικουρικού των ναυτεργατών

Με καθυστέρηση... δύο περίπου χρόνων η διοίκηση του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ) αποφάσισε τελικά προχτές να καταβάλει αναδρομικά τις αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις των ναυτεργατών, οι οποίες προκύπτουν από τους νόμους 2390/96 και 2457/97! Οι κύριες συντάξεις, σύμφωνα με τους συγκεκριμένους νόμους, αναπροσαρμόστηκαν στο 55% και 58% του μισθού των εν ενεργεία ναυτεργατών, όμως, κατά παράβαση των νόμων, δεν αποδόθηκαν οι αντίστοιχες αναπροσαρμογές που προβλέπονται στις επικουρικές συντάξεις. Το συνολικό ποσό που αναμένεται τώρα να καταβληθεί στους συνταξιούχους ανέρχεται μόλις στα 650 εκατ. δραχμές.

Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΠΕΜΕΝ, η απόφαση να καταβληθούν αναδρομικά οι αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις, είναι αποτέλεσμα των συνεχών της παρεμβάσεων στις οποίες συμμετείχαν εκπρόσωποι και άλλων ναυτεργατικών σωματείων. Τώρα οι παρεμβάσεις, σύμφωνα με την ΠΕΜΕΝ, θα συνεχιστούν για την υλοποίηση της απόφασης, ενώ θα συνεχιστεί και η μάχη για τον καθορισμό της σύνταξης στο 80% του μισθού.

"Η επιλογή αυτής της παράνομης παρακράτησης των αυξήσεων - σημειώνεται - είναι επιλογή της αντιλαϊκής ανάλγητης πολιτικής της κυβέρνησης που περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων και δραστικές μειώσεις για τις κοινωνικές παροχές και γενικότερα την ισοπέδωση του ασφαλιστικού συστήματος". Τα αντιασφαλιστικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση με το πρόσφατο νομοσχέδιο, όπως υπογραμμίζεται από την ΠΕΜΕΝ, θα σαρωθούν από τους αγώνες των ναυτεργατών και γενικότερα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ