Παρασκευή 27 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απολύσεις στον "Κωτσόβολο"

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (του ανταποκριτή μας).-

Σε απολύσεις προχωράει η νέα διεύθυνση του "Κωτσόβολου" στο κατάστημά του στο Ηράκλειο. Οι καταγγελίες για τις απολύσεις προκάλεσαν την άμεση παρέμβαση των εκπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων,που απαιτούν την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων εργαζομένων του "Κωτσόβολου" και το σταμάτημα των απολύσεων που χαρακτηρίζονται αναίτιες.

Χτες η Επιθεώρηση Εργασίας έδωσε εντολή στην κεντρική διεύθυνση του καταστήματος στην Αθήνα, για αναστολή και των πέντε απολύσεων που έγιναν το τελευταίο διάστημα, μέχρι να συζητηθεί η εργατική διαφορά μεταξύ των εμπλεκομένων τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τις σχετικές καταγγελίες, η νέα διεύθυνση του "Κωτσόβολου" στο Ηράκλειο, με το που ανέλαβε άρχισε σταδιακά να απολύει παλιά στελέχη της επιχείρησης. Και ενώ οι πρώτες 4 - 5 απολύσεις πέρασαν απαρατήρητες, οι τελευταίες που έγιναν καταγγέλθηκαν στο ΕΚΗ και χτες επρόκειτο να συζητηθεί η εργατική διαφορά στην Επιθεώρηση Εργασίας. Ομως οι εκπρόσωποι του καταστήματος δεν μπήκαν τελικά στον... κόπο να πάνε στην αρμόδια υπηρεσία, με συνέπεια ο προϊστάμενός της Γιώργος Σταματάκης να προγραμματίσει νέα συνάντηση την ερχόμενη Δευτέρα, καλώντας να παραβρεθεί, από τη μεριά του καταστήματος, την γενική διευθύντρια, που δεσμεύτηκε ότι θα έρθει από την Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ