Παρασκευή 27 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Στο δρόμο του αγώνα

Με πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 2 του Δεκέμβρη, αντιδρούν στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και στον προϋπολογισμό σκληρής λιτότητας

Το δρόμο του αγώνα επιλέγουν και πάλι οι οικοδόμοι, προκειμένου να μπει φραγμός στη νέα επίθεση που εξαπέλυσε η κυβέρνηση με το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και τον προϋπολογισμό σκληρής λιτότητας για το '99. Με απόφαση της Ομοσπονδίας τους, προχωρούν σε 24ωρη πανελλαδική - πανοικοδομική απεργία την Τετάρτη 2 Δεκέμβρη.Στα πλαίσια της κινητοποίησης προγραμματίζεται κεντρική συγκέντρωση στις 9.30πμ στην πλατεία Κάνιγγος και συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

"Ολοι δυνατά, μαζικά, αποφασιστικά στην απεργία και στις συγκεντρώσεις" καλεί με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας και προειδοποιεί με συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Η Ομοσπονδία καταδικάζει το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που σαρώνει μια σειρά δικαιώματα και επισημαίνει ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται για μια ακόμη πιο οδυνηρή συνέχεια με το μεγάλο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει. Επίσης καταγγέλλει τον νέο προϋπολογισμό "που παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες της κυβέρνησης να κρύψει το ληστρικό του χαρακτήρα, είναι ο πιο σκληρός, αντιλαϊκός, πιο ταξικός και επιθετικός των τελευταίων χρόνων απέναντι στους εργαζόμενους".

Υπογραμμίζει επίσης, ότι ο κλάδος και όλοι οι εργαζόμενοι μπροστά στην πολύμορφη και σφοδρή επίθεση που δέχονται, με στόχο την οριστική τους υποταγή στο κεφάλαιο για τη διασφάλιση των υπερκερδών του, δεν έχουν άλλο δρόμο, απ' αυτόν της κοινής πάλης και της σύγκρουσης."Μπροστά - τονίζει - στις απειλές του πρωθυπουργού και των σημαιοφόρων της ΟΝΕ, ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή απ' την υποταγή, εμείς πρέπει να πάρουμε τις δικές μας αποφάσεις. Αποφάσεις που θα μας οδηγούν στα χαρακώματα της αντίστασης, για την υπεράσπιση κατακτήσεων, αλλά και στο δρόμο της αντεπίθεσης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ