Παρασκευή 27 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πετάχτηκαν στο δρόμο

Απλήρωτοι και χωρίς αποζημιώσεις οι εργαζόμενοι της "ΤΑΤΑΡΑΚΗΣ" στο Αγρίνιο

Στο δρόμο της ανεργίας βρέθηκαν την περασμένη βδομάδα ξαφνικά και χωρίς καμία προειδοποίηση οι 25 εργαζόμενοι στην επιχείρηση "ΤΑΤΑΡΑΚΗ" στο Αγρίνιο, αφού η επιχείρηση βγήκε σε πλειστηριασμό. Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου,καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του ότι "οι εργαζόμενοι αυτοί βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση, αφού ούτε πληρώθηκαν, αλλά πολύ περισσότερο δεν πήραν καν τις αποζημιώσεις τους",ενώ όπως σημειώνει, οι νέοι ιδιοκτήτες δε φαίνεται να έχουν πρόθεση να ξαναλειτουργήσει η επιχείρηση που δείχνει να είναι βιώσιμη και παραγωγική.

Στην ανακοίνωση του ΕΚ Αγρινίου, τονίζεται ότι το κλείσιμο της συγκεκριμένης επιχείρησης έρχεται να επιβεβαιώσει την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η περιοχή, όπου η ανεργία αγγίζει το 14,5% και ξεπερνά το 22% αν προστεθούν οι εποχικά εργαζόμενοι. Σε άλλο σημείο επισημαίνεται ότι "αυτή η κατάσταση δείχνει καθαρά την πολιτική που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση, το "μονόδρομο" που προτείνει για "σύγκλιση" για να μπούμε στην ΟΝΕ με στρατιές ανέργων, με κατεστραμμένη αγροτική παραγωγή, με ανύπαρκτη βιομηχανική παραγωγή, με τεράστια όμως κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου και των τζογαδόρων του χρηματιστηρίου".

Τέλος, το ΕΚ Αγρινίου καλεί όλους τους εργαζόμενους, αγρότες, ΕΒΕ "να συντονίσουμε τα βήματά μας σε κοινό αγώνα με αρχή την απεργία στις 15 Δεκέμβρη". Επίσης, καλεί τη ΓΣΕΕ να μπει μπροστά στον αγώνα των εργαζομένων για επιβίωση, γιατί "η ταύτισή της με την κυβερνητική πολιτική δεν έχει θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα και πολύ σύντομα αυτό θα διαπιστωθεί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ