Παρασκευή 27 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Αντιδρούν με απεργία

Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από Δευτέρα ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο

Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες ξεκινούν από τη Δευτέρα 30 του Νοέμβρη οι τελωνειακοί υπάλληλοι της χώρας, αντιδρώντας στη συγχώνευση του επικουρικού τους Ταμείου (ΤΑΥΤΥ) με άλλα 11 Ταμεία Αρωγής, την οποία προωθεί η κυβέρνηση με το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και που θα έχει συνέπεια τη μείωση των επικουρικών τους συντάξεων στο μισό.

Οι νέες κινητοποιήσεις αποφασίστηκαν από την Ομοσπονδία μετά την αδιαλλαξία που επέδειξε η κυβέρνηση στα αιτήματά τους, καταθέτοντας από προχθές το νομοσχέδιο στη Βουλή, "ως έχει".

Να σημειώσουμε ότι το ΤΑΥΤΥ σύμφωνα και με πρόσφατη αναλογιστική μελέτη που συντάχθηκε με εντολή της κυβέρνησης, είναι εύρωστο Ταμείο και έχει τη δυνατότητα για 60 χρόνια να λειτουργεί απρόσκοπτα. Τα αποθεματικά του Ταμείου ανέρχονται σήμερα στα 27 δισ. δραχμές. Με βάση το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, η ανώτερη επικουρική σύνταξη που θα χορηγεί το νέο ενοποιημένο Ταμείο θα είναι το 20% της κύριας σύνταξης, όταν σήμερα το ΤΑΥΤΥ χορηγεί επικουρική σύνταξη σε ποσοστό 40% της κύριας.

Στο μεταξύ, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγών - Διακίνησης Φρούτων, ενόψει της απεργιακής κινητοποίησης, με προχτεσινή επιστολή του προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, παρεμβαίνει και ζητά θρασύτατα να "λάβει όλα τα κατάλληλα διοικητικά μέτρα για την ομαλή λειτουργία των τελωνείων".

Η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας, με ανακοίνωσή της προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων, δηλώνει ότι κατά τη διάρκεια της απεργίας θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας, το οποίο και θα προβαίνει μόνο σε τελωνειακές εργασίες που έχουν σχέση με εισαγωγή και εξαγωγή ευπαθών, ζωτικής ή εθνικής σημασίας προϊόντων, δηλαδή: Στρατιωτικά εφόδια. Υγειονομικό υλικό και φάρμακα. Καύσιμα και ζώντα ζώα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ