Παρασκευή 27 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"ΜΙΜΙΚΟΣ"
Ετοιμοι για αγώνα

Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση διεκδικούν δεδουλευμένα και εξασφάλιση της δουλιάς τους

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Το δρόμο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων επέλεξαν οι εργαζόμενοι της "ΜΙΜΙΚΟΣ",αφού παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις της διοίκησης της Αγροτικής Τράπεζας,το καθεστώς ανασφάλειας και αβεβαιότητας εξακολουθεί να υπάρχει πιο έντονο για τους 730 εργαζόμενους της μεγαλύτερης καθετοποιημένης βιομηχανίας λευκού κρέατος της χώρας.

Οι φόβοι για το μέλλον που επιφυλάσσεται στην επιχείρηση, λόγω των τεράστιων χρεών προς την ΑΤΕ και άλλες τράπεζες, που φτάνουν τα 23-25 δισεκατομμύρια δραχμές, επιτείνονται από τις καθυστερήσεις καταβολής των δεδουλευμένων 3 μηνών ύψους 600 εκατομμυρίων δραχμών και από το ότι η ΑΤΕ δεν ξεκαθαρίζει αν θα προχωρήσει στην πώληση της "ΜΙΜΙΚΟΣ" σε πορτογαλική πολυεθνική του κλάδου (λόγος γίνεται για την "Μπαλούρο" σε κοινοπραξία με την εταιρία "Πίτσα Χατ" και τους "Μύλους Σόγιας") ή αν θα προχωρήσει η διαδικασία της αίτησης εκκαθάρισης εν λειτουργία που έχει καταθέσει η Τράπεζα στο Εφετείο.

Πάντως οι όποιες αποφάσεις της κυβέρνησης, θα ανακοινωθούν μάλλον κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψης του υπουργού Γεωργίας στη Χαλκίδα. Αυτός ήταν εξάλλου και ο λόγος που επικαλέστηκε η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χαλκίδας για να δικαιολογήσει την απόφαση αναστολής της στάσης εργασίας που είχε κηρύξει πριν δύο βδομάδες στις επιχειρήσεις του κλάδου λευκού κρέατος και μετάλλου.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι που έχουν φτάσει στο "αμήν" της κοροϊδίας και του εμπαιγμού, την περασμένη Δευτέρα σε μαζική συνέλευση που πραγματοποίησαν, εξουσιοδότησαν τη διοίκηση του σωματείου να προχωρήσει σε οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης για να διεκδικήσουν την καταβολή των δεδουλευμένων τους και την επίσπευση λύσης. Πάντως ο συμβολικός αποκλεισμός των Τραπεζών Αγροτικής και Εθνικής για μια ώρα την περασμένη Δευτέρα είχε ως αποτέλεσμα την έγκριση 200 εκατομμυρίων δραχμών από την ΑΤΕ για την καταβολή των δεδουλευμένων του Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ