Τετάρτη 12 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚ ΠΑΤΡΑΣ
Στη Γενική Συνέλευση η πρόταση για απεργία

Η ΠΑΣΚΕ απέρριψε στη συνεδρίαση της διοίκησης την πρόταση για απεργία στις 21 Μάρτη

Αρνήθηκε τελικά την ανάληψη αγωνιστικών πρωτοβουλιών ενάντια στον πόλεμο και την υπεράσπιση και διεκδίκηση εργασιακών δικαιωμάτων η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας (ΕΚΠ), μετά την πρόταση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 21 Μάρτη και προκήρυξη απεργίας με την έναρξη του πολέμου, σε συνεδρίαση που έγινε την Παρασκευή το βράδυ.

Οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ απέρριψαν και τις δύο προτάσεις με ψήφους 7 έναντι 6, αφήνοντας, όμως, ένα παράθυρο ανοιχτό για την προκήρυξη απεργίας με την έναρξη του πολέμου, καθώς θα ξανασυζητηθεί σε επόμενη πιθανόν συνεδρίαση, ανάλογα, φυσικά, και με τις εξελίξεις στη διεθνή σκηνή.

Οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και ο πρόεδρος του ΕΚΠ, Χρήστος Λιακόπουλος, μπορεί στα λόγια κατά του πολέμου να είναι λαλίστατοι και να δηλώνουν απερίφραστα πως συντάσσονται με τα φιλειρηνικά και αντιπολεμικά αισθήματα του λαού, αλλά, όταν πρόκειται για ανάληψη πρωτοβουλιών που θα καταδεικνύουν έμπρακτα την αντίθεση στον πόλεμο, τότε τα πράγματα γι' αυτούς γίνονται διαφορετικά. Συντάσσονται με την τετράωρη στάση εργασίας - τουφεκιά στον αέρα της ΓΣΕΕ, όταν όλοι οι εργαζόμενοι ζητούν απεργιακή κινητοποίηση.

Ωστόσο, η πρόταση για 24ωρη πανελλαδική απεργία θα τεθεί και στη Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, η οποία σε ανάλογη περίπτωση πριν ένα χρόνο περίπου είχε εκφράσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το κοινό αίσθημα των εργαζομένων για προκήρυξη απεργίας στις 3 Απρίλη, παρά την άρνηση της διοίκησης του ΕΚΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ