Τετάρτη 12 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΙΒΕΡΙ - ΔΕΗ
Ζητούν νέα μονάδα

Με μια ακόμα κινητοποίηση, οι εργαζόμενοι στον ΑΗΣ - ΔΕΗ Αλιβερίου, διατράνωσαν την απόφασή τους να παλέψουν για τη συνέχιση της λειτουργίας του σταθμού και την κατασκευή νέας μονάδας, να δώσουν τη μάχη «για να μην καταντήσει τον τόπο μας, η κυβερνητική πολιτική, "έρημο" ανέργων και συνταξιούχων», όπως επισημαίνει στο «Ρ» ο Θαν. Παπουτσής, αντιπρόεδρος της Ενωσης Εργαζομένων.

Πιο συγκεκριμένα, την περασμένη Παρασκευή, οι εργαζόμενοι στο σταθμό, με τη συμπαράσταση φορέων της περιοχής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για δυο ώρες πραγματοποίησαν κατάληψη του οδοστρώματος, στον οδικό άξονα Αλιβερίου - Χαλκίδας, στο ύψος της ακτής Νηρέως. Με τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι διεκδικούν την αναβάθμιση και βιωσιμότητα των υπαρχουσών μονάδων του ΑΗΣ, την ενίσχυση του κλιμακίου μεταλλικών κατασκευών, (πριν μερικά χρόνια απασχολούσε 300 εργαζόμενους και σήμερα μόλις 70), την άμεση έναρξη λειτουργίας του προσομοιωτή και τέλος την υλοποίηση της δέσμευσης - εξαγγελίας του πρωθυπουργού για την κατασκευή νέας μονάδας.

Οι εργαζόμενοι μοίρασαν στους διερχόμενους οδηγούς ενημερωτική ανακοίνωση και όπως δήλωσε στο «Ρ» ο Δ. Μούντρηχας, πρόεδρος του σωματείου, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι η υπόσχεση να γίνει πράξη. Στον τόπο της συγκέντρωσης των εργαζομένων βρέθηκε και η Σοφία Ντούρου, νομαρχιακή σύμβουλος της «ΝΑΣ» που δήλωσε στο «Ρ»: «Η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων του ΑΗΣ - Αλιβερίου. Εδώ και πολύ καιρό επισημαίναμε ότι το ξεπούλημα της ηλεκτρικής ενέργειας στο μεγάλο κεφάλαιο, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα με την αύξηση των τιμολογίων στα λαϊκά νοικοκυριά, τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις κλπ. Εμείς τονίσαμε στο σωματείο και στους εργαζόμενους την ανάγκη να παλέψουν για δημόσια 100% ΔΕΗ, δημιουργία νέας μονάδας λιθάνθρακα - και όχι φυσικού αερίου - και συνολικά να αντιπαρατεθούν με την αντιλαϊκή - αντεργατική κυβερνητική πολιτική και τους εκφραστές της, δημιουργώντας το δικό τους μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ