Τετάρτη 12 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τραγωδία αντί για διάσωση

Σε τραγωδία κατέληξε η επιχείρηση διάσωσης τριών ναυτεργατών, οι οποίοι ήταν πλήρωμα του αλιευτικού σκάφους «ΜΑΡΙΑ 1», που χτες το απόγευμα παρουσίασε εισροή υδάτων καθώς έπλεε σε απόσταση 30 ναυτικών μιλίων νότια από την περιοχή Καλοί Λιμένες της Κρήτης. Ο μηχανικός του σκάφους, Πέτρος Καβούρης, 58 ετών, κατά τη διάρκεια της περισυλλογής του από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας «ξέφυγε» - από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σύμφωνα με το ΥΕΝ - και έπεσε στη θάλασσα από μεγάλο ύψος με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Προηγουμένως, από το ελικόπτερο είχε περισυλλεγεί ο κυβερνήτης του «ΜΑΡΙΑ 1», Διονύσης Καράμπαλης, ενώ μέχρι αργά το βράδυ παρέμενε στο σκάφος το τρίτο μέλος του πληρώματος, ένας Αιγύπτιος ναυτεργάτης. Ο τελευταίος, μετά την πτώση θανάτου του συναδέλφου του, δεν ήθελε να τον παραλάβει αυτό το ελικόπτερο. Ετσι, δόθηκε εντολή για την απογείωση ελικοπτέρου «Σούπερ Πούμα», το οποίο αναμενόταν να φτάσει στην περιοχή από στιγμή σε στιγμή, ενώ κοντά στο ψαράδικο βρίσκονταν και τρία πλοία.

Το τριμελές πλήρωμα του ψαράδικου, σύμφωνα με στοιχεία του ΥΕΝ, είχε γνωστοποιήσει από προχτές στο Θάλαμο Επιχειρήσεων του υπουργείου ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα με το πηδάλιο. Ωστόσο, σύμφωνα με το ΥΕΝ, αρνήθηκε κάθε βοήθεια. Χτες ο κυβερνήτης έκανε γνωστό ότι είχε αρχίσει και εισροή υδάτων και ότι θα εγκατέλειπαν το σκάφος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ