Πέμπτη 9 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΗΛΠΑΠ
Νέες στάσεις εργασίας σήμερα

Νέα στάση εργασίας 12 - 4 μ.μ. και γενική συνέλευση για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους, πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ), που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις εδώ και ένα μήνα, αντιδρώντας στην επιβολή εργασιακού μεσαίωνα που επιχειρούν να καθιερώσουν κυβέρνηση και διοίκηση.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της προηγούμενης γενικής συνέλευσης του κλάδου, αύριο Παρασκευή οι εργαζόμενοι στην κίνηση των τρόλεϊ (οδηγοί) θα πραγματοποιήσουν τρεις δίωρες στάσεις εργασίας 6.30 - 8.30 π.μ., 1.30 - 3.30 μ.μ. και 6.30 - 8.30 μ.μ.

Στο μεταξύ, αντιπροσωπεία της επιτροπής συμπαράστασης που έχει συγκροτηθεί από το ΕΚΑ, σωματεία συγκοινωνιών, ομοσπονδίες και σωματεία ιματισμού, κλωστοϋφαντουργίας και δέρματος, εμποροϋπαλλήλων, λιθογράφων, οικοδόμων, εργαζομένων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς κ.ά., συναντήθηκε και ζήτησε από τη διοίκηση ΗΛΠΑΠ να αποκαταστήσει τα δικαιώματα των εργαζομένων που απορρέουν από ΣΣΕ και διμερείς συμφωνίες, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλότητα στις συγκοινωνίες. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της επιτροπής έχουν ζητήσει συνάντηση με τους υπουργούς Μεταφορών - Επικοινωνιών και Εργασίας, ενώ προγραμματίζουν και άλλες εκδηλώσεις συμπαράστασης προς τους απεργούς εργαζόμενους στα τρόλεϊ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ