Πέμπτη 9 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΟΛΥΜΠΟΣ»
Δρομολογείται το ξεπούλημα!

Την κυβέρνηση και την πλειοψηφία της Ενωσης Συνεταιρισμών Λάρισας, που πρόσκειται στη ΝΔ, καταγγέλλει ο σύλλογος των εργαζομένων στο συνεταιριστικό εργοστάσιο

Αρνήθηκε για μια ακόμα φορά η πλειοψηφία της διοίκησης της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας να συζητήσει την πρόταση του Σωματείου των Εργαζομένων στη Συνεταιριστική Γαλακτοβιομηχανία «Ολυμπος» και των κτηνοτρόφων, που αφορά στην άσκηση πίεσης προς την ΑΤΕ, ώστε ν' αγοράσει ένα μέρος των μετοχών του εργοστασίου και να μην ξεπουληθεί. Να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία της διοίκησης της Ενωσης που πρόσκειται στη ΝΔ, από τη στιγμή που βγήκε στην επιφάνεια το πρόβλημα της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας, η οποία χρειάζεται κεφάλαιο κίνησης για να συνεχίσει τη λειτουργία της, όχι μόνο δεν έκανε καμία προσπάθεια για τη σωτηρία του εργοστασίου, αλλά με τη στάση της μεθόδευσε το ξεπούλημά του, όπως αποφασίστηκε και στη γενική συνέλευση των αντιπροσώπων.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος των Εργαζομένων στη Συνεταιριστική Γαλακτοβιομηχανία «Ολυμπος» επισημαίνει ότι «επιβεβαιώνονται πλέον οι καταγγελίες του, ότι ο μοναδικός στόχος της πλειοψηφίας της διοίκησης της Ενωσης ήταν το ξεπούλημα του εργοστασίου και ότι αυτό που μένει τώρα είναι να επιβεβαιωθεί και στο ποιος θα είναι ο αγοραστής του, που ο Σύλλογος έχει κατονομάσει».

Επίσης υπογραμμίζει: «Η διοίκηση της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας αποκτά ένα μοναδικό ρεκόρ στην ιστορία του συνεταιριστικού κινήματος της χώρας. Είναι η μοναδική ένωση στη χώρα μας που ξεπουλάει ένα συνεταιριστικό εργοστάσιο και μάλιστα ένα νέο εργοστάσιο που έχει ένα χρόνο λειτουργίας, το οποίο φτιάχτηκε με επιδοτούμενο πρόγραμμα. Συνένοχη σ' αυτό το έγκλημα είναι τόσο η κυβέρνηση, γιατί το υπουργείο Γεωργίας και η Αγροτική Τράπεζα αρνήθηκαν να βοηθήσουν το εργοστάσιο, αλλά και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που με τη στάση του κάλυψε και στήριξε τους δικούς του συνεταιριστές και τις μεθοδεύσεις τους. Οι κτηνοτρόφοι, οι εργαζόμενοι και οι καταναλωτές του νομού μας θα γευτούν άμεσα τις συνέπειες αυτής της απόφασης».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος των Εργαζομένων σημειώνει: «Μπορεί ο αγώνας αυτός να μην απέτρεψε το ξεπούλημα του εργοστασίου, αλλά ανέδειξε τους υπεύθυνους και τις τεράστιες πολιτικές και προσωπικές τους ευθύνες. Η κοινωνία της Λάρισας γνωρίζει πλέον ότι ο "Ολυμπος" δεν ξεπουλιέται επειδή δεν μπορούσε να δουλέψει, ή δεν πουλούσε τα προϊόντα του, αλλά είναι θύμα συγκεκριμένων πολιτικών και ανθρώπων, οι οποίοι δούλεψαν μεθοδευμένα για να στείλουν τον "Ολυμπο" στην αγκαλιά των μεγάλων συμφερόντων, που μονοπωλούν πλέον την παραγωγή και εμπορία των γαλακτοκομικών προϊόντων στη χώρα μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ