Πέμπτη 9 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ»
Αρχίζει το ξήλωμα της «Μελβούρνης»

Συνεχίζονται οι ύποπτες μεθοδεύσεις του ξένου μάνατζερ

Παρά τις τεράστιες αντιδράσεις που ξεσήκωσε η ανακοίνωση του ξένου μάνατζερ της ΟΑ για την κατάργηση της γραμμής για τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, τελικά από τις 26 Μάρτη αρχίζει η σταδιακή μείωση των πτήσεων. Ο ελιγμός αυτός βέβαια, που έγινε και για προεκλογικούς λόγους, σε τίποτα δεν αλλάζει τον τελικό στόχο που είναι η κατάργηση της γραμμής. Σε χτεσινή της ανακοίνωση η διοίκηση της «Ολυμπιακής», αν και κάνει λόγο για «επανεξέταση της απόφασης», προχωρά στη μείωση των πτήσεων από τις τρεις που γίνονταν εβδομαδιαίως σε δύο, ενώ από τα μέσα Αυγούστου θα γίνεται μόνο μία πτήση.

Μάλιστα η διοίκηση της ΟΑ, με την προφανή στήριξη της κυβέρνησης, αρχίζει το ξήλωμα της γραμμής, παρά το γεγονός ότι μετά τις διαβουλεύσεις με την ομογένεια της Αυστραλίας, την κυβέρνηση της Βικτώριας και τους Ελληνες ταξιδιωτικούς πράκτορες - οι οποίοι είχαν αντιδράσει στην κατάργηση της γραμμής - εξασφαλίστηκε «σημαντική οικονομική βοήθεια για τη σύνδεση με τη Μελβούρνη». Εγινε επίσης γνωστό ότι μετά τη μείωση των πτήσεων προς Μελβούρνη, οι επιβάτες της ΟΑ θα μεταφέρονται εκεί από το Σίδνεϋ, με ειδική ναυλωμένη πτήση της εταιρίας. Πάντως μέχρι σήμερα η διοίκηση της ΟΑ δεν έχει δώσει συγκεκριμένα στοιχεία, για το αν πράγματι η γραμμή της Μελβούρνης έχει παθητικό, με δεδομένο ότι αποτελεί προέκταση του Σίδνεϋ, που όπως ομολογεί και ο Ρ. Λιντς «παραμένει ο πιο κερδοφόρος προορισμός της ΟΑ».

Είναι επίσης απορίας άξιο ότι η διοίκηση της ΟΑ υπόσχεται σήμερα πως δεν πρόκειται ν' αλλάξει το πρόγραμμα πτήσεων, πριν ολοκληρωθεί η μελέτη όλων των στοιχείων και η ανταπόκριση της αγοράς, ομολογώντας έτσι ότι δεν είχε γίνει κάτι τέτοιο όταν πριν μερικές εβδομάδες ανακοίνωνε τη διακοπή της γραμμής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ