Πέμπτη 9 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Οι παραβάσεις απλώς διαπιστώνονται

Την τακτική του Δήμου Αθηναίων να διαπιστώνει απλώς πολεοδομικές παραβάσεις, χωρίς να εμποδίζει την εφαρμογή τους, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η «Συμπαράταξη για την Αθήνα», με αφορμή της υπόθεση της «Αίγλης» στο Ζάππειο.

Οπως υπογραμμίζει, η Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου, με έγγραφό της, ζήτησε τη διακοπή των αυθαίρετων οικοδομικών εργασιών στην «Αίγλη» του Ζαππείου. Ηδη, όμως, οι επιχειρηματίες που εκτελούν τις σχετικές εργασίες, έχουν κατεδαφίσει την οθόνη του κινηματογράφου «Αίγλη», ο οποίος έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος. «Φαίνεται - τονίζει η «Συμπαράταξη» στην ανακοίνωσή της - ότι στην «Αίγλη» επαναλαμβάνεται η μεθοδολογία που έχει ακολουθηθεί με το χώρο του «Πανελληνίου». Οι βλαπτικές για το περιβάλλον και αυθαίρετες κατασκευές συνεχίζονται και ολοκληρώνονται ανενόχλητα, ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου διαπιστώνουν απλώς τις παραβάσεις. Με τον τρόπο αυτό, η αυθαιρεσία θριαμβεύει και το περιβάλλον της πόλης καταστρέφεται με τη συνέργεια όλων των αρμόδιων παραγόντων».

Καταλήγοντας, η «Συμπαράταξη» σημειώνει πως η υπόθεση της «Αίγλης» έχει περιέλθει στο πεδίο των αρμοδιοτήτων της Εισαγγελίας και «θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα επιδιωχτεί η επιβαλλόμενη ευαισθησία, ανεξάρτητα από την ισχύ των ενδιαφερομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ