Κυριακή 30 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Εν συντομία

Εύκολο και γλυκό...

6 αχλάδια, ώριμα αλλά σκληρά, 570 γραμμ. γλυκό κρασί, 2 κουταλιές της σούπας χυμός αχλάδι συμπυκνωμένος, μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη, ένα ξυλάκι κανέλας, δυο ολόκληρα γαρίφαλα, μια κουταλιά της σούπας λικέρ αχλάδι ή πορτοκάλι, 30 γραμμάρια φουντούκια χοντροκομμένα και καβουρδισμένα, και... πάμε.

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το κρασί, το χυμό αχλάδι, το ξυλάκι της κανέλας και τα γαρίφαλα και τα αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία να πάρουν βράση. Εχουμε ήδη ξεφλουδίσει τα αχλάδια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και τα περιχύνουμε με το μείγμα του κρασιού, για να μη χάσουν τη γυαλάδα τους. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τα αχλάδια για 25 λεπτά περίπου. Φυσικά, κατά διαστήματα θα ανοίγουμε την κατσαρόλα, για να γυρίζουμε τα αχλάδια και να τα περιχύνουμε με το μείγμα του κρασιού. Οταν τελειώσει το βράσιμο, θα τα αφήσουμε να κρυώσουν μέσα στο κρασί. Επειτα με μια τρυπητή κουτάλα θα βγάλουμε τα αχλάδια και θα τα βάλουμε όρθια σε μπολ. Από το κρασί θα αφαιρέσουμε το ξυλάκι της κανέλας και το ξαναβράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να μείνει περίπου το μισό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά και να πήξει ελαφρώς η σάλτσα. Θα τα βγάλουμε από τη φωτιά και θα προσθέσουμε το λικέρ. Τέλος, θα περιχύσουμε με τη σάλτσα τα αχλάδια και θα τα βάλουμε στο ψυγείο. Θα τα πασπαλίσουμε με τα καβουρντισμένα φουντούκια και καλή απόλαυση. Η κάθε μερίδα περιέχει μονάχα 150 θερμίδες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εν συντομία (2004-10-17 00:00:00.0)
Εν συντομία (2003-04-13 00:00:00.0)
Μικρές σελίδες (2002-12-08 00:00:00.0)
Μικρές σελίδες (2002-11-03 00:00:00.0)
Μικρές ιδέες (2001-09-30 00:00:00.0)
Εις υγείαν (2001-03-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ