Πέμπτη 20 Μάρτη 2003 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΟΙΝΟΥΝΤΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Καταδικάστηκε δήμαρχος επειδή πήγε εκδρομή τους δημότες!

Με βάση νόμο του 1953 καταδικάστηκαν σε τρεις μήνες φυλάκιση ο δήμαρχος Οινούντα Λακωνίας Βαγγέλης Βαλιώτης και οδηγός δημοτικού λεωφορείου Δημήτρης Κοτσονούρης, διότι απλώς διοργάνωσαν εκδρομή στην οποία συμμετείχαν δημότες! Την πρωτοφανή αυτή απόφαση πήρε το Μονομελές Πρωτοδικείο του νομού, επικαλούμενο το συγκεκριμένο νόμο, ο οποίος προβλέπει ότι την Κυριακή απαγορεύεται να κυκλοφορούν δημόσια οχήματα. Ο δήμαρχος και ο οδηγός του λεωφορείου σύρθηκαν στο δικαστήριο ύστερα από καταγγελία μετόχων του ΚΤΕΛ Λακωνίας προς την Τροχαία, η οποία με τη σειρά της τους έκανε μήνυση για παράνομη μεταφορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Οινούντα διαθέτει λεωφορείο 36 θέσεων το οποίο αξιοποιεί για τη δωρεάν μεταφορά των δημοτών σε γειτονικά χωριά όποτε υπάρχουν πολιτιστικές ή άλλες εκδηλώσεις. Στα πλαίσια αυτών των δραστηριοτήτων, ο δήμος μετέφερε την Κυριακή 10 Φλεβάρη 2002, δημότες του στο γειτονικό χωριό Βαμβακού. Να σημειωθεί ότι το ΚΤΕΛ Λακωνίας δεν πραγματοποιεί παρά δύο δρομολόγια τη βδομάδα, στο συγκεκριμένο χωριό!

Είναι προφανές ότι τα ιδιωτικά συμφέροντα ενοχλήθηκαν από τις υπηρεσίες που πρόσφερε δωρεάν προς τους δημότες ο Δήμος Οινούντα Λακωνίας και έτσι δε δίστασαν να καταγγείλουν ένα γεγονός που θα έπρεπε να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους δήμους, που επιβάλλουν φόρους για κάθε είδους υπηρεσίες που παρέχουν στους δημότες τους.

Η περίπτωση καταδίκης του δημάρχου Οινούντα δεν είναι η μόνη. Παρόμοια περιστατικά σημειώθηκαν στο Δήμο Περάματος και το Δήμο Ελληνικού. Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση του Περάματος ο πρώην δήμαρχος Γ. Πατσιλινάκος, μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, είχαν συρθεί αρκετές φορές στα δικαστήρια για κατάληψη δημόσιου χώρου - και πιο συγκεκριμένα του ΟΛΠ - προκειμένου να παραχωρηθεί στους κατοίκους της πόλης. Πρόκειται για μια πάγια τακτική των ιδιωτικών συμφερόντων, όταν απειλούνται τα κέρδη τους. Στο Δήμο Ελληνικού ο πρώην δήμαρχος Κ. Κορτζίδης, είχε επίσης μηνυθεί διότι πούλμαν του δήμου μετέφερε δημότες στις γειτονικές πλαζ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ