Πέμπτη 20 Μάρτη 2003 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ενδείξεις ότι εντοπίστηκε ο ιός

Ενδείξεις ότι εντοπίστηκε ο ιός στον οποίο οφείλονται τα περιστατικά άτυπης πνευμονίας απ' τα οποία έχουν χάσει τη ζωή τους 11 άνθρωποι και έχουν πληγεί άλλοι 200 σε όλο τον κόσμο, προκύπτουν από μελέτες του πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ.

Σε σχετική ανακοίνωσή του το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (ΚΕΕΛ) αναφέρει ότι μέχρι χτες δεν υπήρχε επίσημη ανακοίνωση για την ταυτοποίηση του ιού, αλλά υπάρχουν αρχικές ενδείξεις ότι πρόκειται για ιό που ανήκει στην οικογένεια των παραμυξοϊών.

Εκπρόσωπος του ΚΕΕΛ συμμετείχε σε σύσκεψη της Επιτροπής Δικτύου Επιδημιολογικής Επιτήρησης που έγινε στο Λουξεμβούργο, απ' όπου προέκυψε ότι τα υπάρχοντα επιδημιολογικά δεδομένα υποδεικνύουν ότι για να μεταδοθεί η νόσος χρειάζεται στενή επαφή. Τα μέτρα που λαμβάνουν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και η Ελλάδα, είναι επαγρύπνηση στους σταθμούς εισόδους των χωρών και διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών νοσηλείας σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος.

Στο μεταξύ, χτες διαγνώστηκε στη Ρουμανία το πρώτο κρούσμα της πνευμονίας και δυο ακόμα κρούσματα στην πόλη Λε Μαν της Γαλλίας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε πάντως χτες πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο βρίσκεται σε πορεία περιορισμού του σε όλον τον κόσμο, εκτός από το Βιετνάμ, το Χονγκ Κονγκ και την Κίνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ