Τετάρτη 2 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ» - ΝΑΤΟ - ΟΗΕ

ΠΟΙΟΙ «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ»;: «Είτε Ιρακινοί, είτε προερχόμενοι από άλλη χώρα εθελοντές είναι οι αποφασισμένοι να δράσουν ως κομάντος αυτοκτονίας, μόνο "τρομοκράτες" δεν είναι δυνατόν να χαρακτηριστούν οι ίδιοι, αλλά ούτε και "τρομοκρατικές" οι πράξεις τους, για τον απλούστατο λόγο ότι οι ενέργειές τους στρέφονται εναντίον ένοπλων εισβολέων και έχουν ως αποκλειστικό στόχο ν' αποτρέψουν την κατάληψη της χώρας που υπερασπίζονται (Από το άρθρο του «ΕΘΝΟΥΣ»).

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ: «Οσο περισσότερο διαρκέσει η αντίσταση των Ιρακινών τόσο θα τροφοδοτείται το παγκοσμιοποιημένο αντιπολεμικό κίνημα. Κι όσο αυτό γιγαντώνεται τόσο θα επηρεάζει αφ' ενός τις κυβερνήσεις κι αφ' ετέρου την κοινή γνώμη στις HΠA και στη Βρετανία. Οσοι εύχονται τη γρήγορη λήξη του πολέμου, εννοώντας, βεβαίως, τη γρήγορη κατάληψη του Ιράκ από τους Αμερικανούς και όχι την επίτευξη εκεχειρίας, ή δεν κατανοούν τη δυναμική των εξελίξεων ή υποκρίνονται. Δυστυχώς, στο σημείο που έχουμε φθάσει, έλαχε στους Ιρακινούς να χύσουν το αίμα τους όχι μόνο για την πατρίδα τους, αλλά και για λογαριασμό της ανθρωπότητας (Σταύρος Λυγερός - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

«ΧΡΗΣΙΜΟΣ» ΟΗΕ: «Αποδεχόμενη έναν κεντρικό ρόλο του OHE, η Ουάσιγκτον μπορεί να αρχίσει να επουλώνει τη διατλαντική ρωγμή, όπως και τα τραύματα στην εξουσία του OHE, που είναι απαραίτητη για μελλοντικές κρίσεις... Οταν ο πόλεμος τελειώσει, οι HΠA θα πρέπει να αποφύγουν την παράδοση της εξουσίας σ' έναν άλλο ελεγχόμενο ισχυρό άνδρα. Ενας ουσιαστικός ρόλος του OHE στη μεταπολεμική κυβέρνηση θα βοηθούσε...» (ΧΕΡΑΛΝΤ ΤΡΙΜΠΙΟΥΝ -ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΤΟ «ΝΕΟ» ΝΑΤΟ: «Το βασικό εργαλείο με το οποίο ο Κόσμος της Τάξης θα αντιμετωπίσει τον Κόσμο της Αταξίας θα είναι πάλι το NATO. Στο νέο διευρυμένο NATO, η Ρωσία θα συνυπάρχει με τη Γαλλία και η περιοχή στην οποία το NATO θα κατευθύνει τις ειρηνευτικές του αποστολές δεν θα είναι η Ανατολή, αλλά ο Νότος. Το NATO θα έχει τη βάση του στην Ευρώπη, αλλά το κύριο θέατρο των επιχειρήσεών του θα είναι τα Βαλκάνια, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και πιθανώς τα αραβοϊσραηλινά σύνορα... Το NATO της εποχής των παππούδων μας περιπολούσε στα γερμανο-σοβιετικά σύνορα. Το νέο NATO θα περιπολεί σε Καμπούλ και Βαγδάτη (Τ. Φρίντμαν - ΧΕΡΑΛΝΤ ΤΡΙΜΠΙΟΥΝ -ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ