Τετάρτη 2 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
Ανησυχούν για τις επιπτώσεις του πολέμου

Δηλώσεις για τις επιπτώσεις του ιμπεριαλιστικού πολέμου ενάντια στο Ιράκ έκαναν χτες υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι συμμετείχαν σε αλλεπάλληλες συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για την πορεία υλοποίησης του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

Ο υπουργός Οικονομίας, Ν. Χριστοδουλάκης, δήλωσε ανήσυχος για τον πόλεμο, καθώς και ότι «η διεθνής οικονομία βρίσκεται σε σκληρή δοκιμασία λόγω της επέμβασης στο Ιράκ». Για την ανάγκη ενδυνάμωσης της Ευρώπης έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης, Α. Τσοχατζόπουλος. Στο ίδιο μήκος κύματος ο υπουργός Πολιτισμού, Ε. Βενιζέλος, δήλωσε ότι «εμείς, ως Ευρωπαϊκή Ενωση, να διαφυλάξουμε ένα πλαίσιο αναφοράς για τη διεθνή κοινότητα», ενώ ήταν αρνητικός στο θέμα της υποδοχής προσφύγων από την Ελλάδα.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κ. Πάουελ, για επέμβαση, μετά το Ιράκ, και σε Συρία, Ιράν, ο Α. Τσοχατζόπουλος μίλησε για «υπερφίαλες δηλώσεις που δε θα πρέπει να ασχοληθούμε ιδιαίτερα», ο δε υπουργός Παιδείας, Π. Ευθυμίου, ο οποίος επικαλέστηκε άγνοια των σχετικών δηλώσεων, πρόσθεσε ότι «μετά την εμπειρία του πολέμου σε μια και μόνη χώρα, κάθε εχέφρων άνθρωπος δεν μπορεί να έχει τέτοιες απόψεις με τέτοιο εύκολο τρόπο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ