Τετάρτη 2 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οξύμωρο και αντιφατικό

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η σθεναρή αντίθεση και αντίδραση του ελληνικού λαού στη δολοφονική επέμβαση του αγγλοαμερικανικού ιμπεριαλισμού κατά του Ιράκ έχει οδηγήσει ορισμένους πολιτικούς να εμφανίζονται σε ρόλο σύγχρονου Ιανού.

Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, δήμαρχος της Αθήνας και υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΔ, έχει αρνηθεί μέχρι σήμερα να καταδικάσει τα τρομερά εγκλήματα των Αγγλοαμερικανών εισβολέων κατά του λαού του Ιράκ. Στη μεγάλη διαδήλωση της 15ης του Μάρτη, η κ. Μπακογιάννη, αντί να συμπορευτεί με τους χιλιάδες Αθηναίους στην αμερικάνικη πρεσβεία - ως όφειλε ως δήμαρχος αυτής της πόλης - προτίμησε να εκδράμει στο ...Καρπενήσι. Είναι κοινό μυστικό, βέβαια, πως ό,τι είναι ο Γ. Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ, είναι η Ντ. Μπακογιάννη στη ΝΔ. Μάλιστα, στην κατ' απαίτηση των Αμερικανών ψήφιση του «τρομονόμου», οι δύο «αμερικανόπνευστοι» πολιτικοί, προς ένδειξη των κοινών τους αντιλήψεων και αισθημάτων στα θέματα της ...τρομοκρατίας, συνεχάρησαν ο ένας τον άλλο και απαθανάτισαν την κοινή τους στάση μέσω του φωτογραφικού φακού.

Τις μέρες αυτές ο Δήμος της Αθήνας - η κ. Μπακογιάννη δηλαδή - συγκεντρώνει τρόφιμα και φάρμακα για τον άγρια δοκιμαζόμενο λαό του Ιράκ. Δεν είναι, όμως, λίγο οξύμωρο και αντιφατικό, από τη μια να μην καταδικάζεις ένα αποτρόπαιο έγκλημα και από την άλλη να συγκεντρώνεις τρόφιμα και φάρμακα για τα θύματα των δολοφόνων, τους οποίους δικαιολογείς, με τον έναν ή άλλο τρόπο; Κάθε απάντηση δεκτή...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ