Τρίτη 8 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέες παραστάσεις, παντού

«Ανυπακοή» στο ΚΘΒΕ
«Ανυπακοή» στο ΚΘΒΕ
Την «Ανυπακοή», το έργο της Μαρίας Ευσταθιάδη, θα ανεβάσει (10/4), στη μικρή σκηνή της Μονής Λαζαριστών, το ΚΘΒΕ. Το έργο γράφτηκε πριν τρία χρόνια και αποτελεί καταγραφή μιας σκηνής αποχωρισμού ενός ζευγαριού. Πίσω από μια κλειστή σ' όλη τη διάρκεια της παράστασης πόρτα, μια γυναίκα και ένας άνδρας μιλούν ακολουθώντας τις «επιταγές» μιας φωνής off. Κάποια στιγμή όμως παύουν να υπακούουν στη φωνή και δημιουργούν τα δικά τους λόγια. Λόγια που αντανακλούν τα όρια της αγάπης, του μίσους, του έρωτα, της τρυφερότητας, της σκληρότητας... Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μιας σχέσης.

Το έργο ανεβάζεται σε σκηνοθεσία Χρήστου Δήμα, σκηνικά-κοστούμια Ιουλίας Σταυρίδου, μουσική Νίκου Κυπουργού, χορογραφία Ελενας Τοπαλίδου, φωτισμούς-βίντεο Γιώργου Αργυρόπουλου. Παίζουν: Κώστας Σαντάς, Μαρία Κατσανδρή, Αλέξανδρος Μούκανος.

Μετά από σαράντα χρόνια στο θέατρο, η ηθοποιός Τζένη Μιχαηλίδου ανέβασε την «Ερωφίλη» του Χορτάτζη με την «Ομάδα χωρίς όνομα», στο θέατρο «Κάτω απ' τη Γέφυρα». «Η ομορφιά του ποιητικού λόγου» - σημειώνει η Τζ. Μιχαηλίδου - «και η δυναμική του έργου, μας γοήτευσε. Επιχειρήσαμε να το δούμε με καινούρια ματιά, μακριά από πρωτοπορίες και ακρότητες που έχουν γίνει του συρμού. Στόχος μας είναι να καταστήσουμε άμεσο το, γοητευτικό αλλά μερικές φορές δύσληπτο, λόγο του Χορτάτζη και μάλιστα σε μια εποχή γλωσσικής έκπτωσης ή και πενίας. Να αφήσουμε τις μεγαλοστομίες και να ερμηνεύσουμε λιτά και ουσιαστικά την αλήθεια των καταστάσεων. Η ποίηση είναι λιτή και ουσιαστική και δεν έχει ανάγκη από εντυπωσιασμούς και τερτίπια». Παίζουν: Αννα Ελενα, Πέτρος Σταθακόπουλος, Κωνσταντίνος Φάμης, Μπάμπης Βρακάς, Στράτος Μούρκος κ.ά. Η μουσική είναι του Νίκου Τσέκου.

Το 20χρονο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων παρουσιάζει το έργο του Μπάμπη Τσικληρόπουλου «Δεν υπάρχει ρόλος για σας», σε σκηνοθεσία Παντελή Παπαδόπουλου, σκηνικά-κοστούμια Τάκη Στεφάνου. Ενας άνεργος και φευγάτος ηθοποιός αυτοσχεδιάζει την «παράσταση της ζωής» του σ' ένα εγκαταλειμμένο εργοστάσιο. Παίζουν: Παντελής Παπαδόπουλος, Μιχάλης Μπίζιος, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Δανάη Τζήμα, Αφροδίτη Αλ Σαλέχ.

Στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο της Χίου, το ΔΗΠΕΘΕ Αιγαίου παρουσιάζει το έργο των Κεχαΐδη-Χαβιαρά «Με δύναμη από την Κηφισιά», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Παπασταμάτη, σκηνικά-κοστούμια Γιώργου Μουτσάτσου, μουσική επιμέλεια Κώστα Χαριτάτου. Παίζουν: Μαρία Μπενάκη, Ελένη Αμπανούδη, Αυγούστα Λυκουρίνα, Χρύσα Παππά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα ΔΗΠΕΘΕ δημιουργούν (2009-12-01 00:00:00.0)
Μουσική και θέατρο παντού (2006-07-29 00:00:00.0)
Εντός και εκτός των «τειχών» (2001-02-13 00:00:00.0)
Σκηνικά δρώμενα (2000-07-18 00:00:00.0)
Εντός και εκτός (1998-02-03 00:00:00.0)
Πρεμιέρες παντού (1997-03-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ