Παρασκευή 11 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αύριο η συγκέντρωση στην Κόρινθο

Θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στα Περιβολάκια

Το εργοστάσιο που έγινε τάφος των έξι εργατών
Το εργοστάσιο που έγινε τάφος των έξι εργατών
Τους χώρους δουλιάς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τα νοσοκομεία, τις δημόσιες υπηρεσίες, τις γειτονιές της Κορίνθου, «αλωνίζουν» τις τελευταίες μέρες οι συνδικαλιστές του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, καλώντας τους εργαζόμενους σε συνεχή συναγερμό, σε αγωνιστική κινητοποίηση για να σταματήσουν τα εγκλήματα του κεφαλαίου σε βάρος της εργατικής τάξης, που εδώ και μια βδομάδα θρηνεί ακόμα έξι νεκρούς εργάτες στην επιχείρηση «Σωληνουργεία Κορίνθου». Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους και το λαό της Κορίνθου να συμμετάσχουν αποφασιστικά και μαζικά στη συγκέντρωση που διοργανώνει αύριο, Σάββατο 12 του Απρίλη, στις 12 το μεσημέρι, στα Περιβολάκια.

Χτες, όπως και τις προηγούμενες μέρες, πολυπληθής αντιπροσωπεία συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε περιοδείες σε εργοστάσια μετάλλου, σε χαρτοβιομηχανία της περιοχής και στο εργοστάσιο «Κεραστίνα». Εκεί οι συνδικαλιστές μίλησαν με τους εργαζόμενους, καταγγέλλοντας ότι ένοχοι για το νέο έγκλημα στην Κόρινθο είναι η εργοδοσία και η κυβέρνηση μαζί με τους άλλους πολιτικούς υπηρέτες του κεφαλαίου.

Η οργή των εργαζομένων ήταν έκδηλη, όπως περιέγραψε στο «Ρ» ο Θ. Κούτρας, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, που συμμετείχε στην αντιπροσωπεία, ο οποίος είπε πως το ΠΑΜΕ φιλοδοξεί αυτή η οργή να βρει αγωνιστική διέξοδο. Σημαντικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των περιοδειών, όπως δήλωσε ο συνδικαλιστής, έγιναν και εγγραφές εργαζομένων στα σωματεία τους. «Σήμερα - κατέληξε - συνεχίζουμε με μεγαλύτερη ένταση τις περιοδείες και ρίχνουμε όλες μας τις δυνάμεις για τη συγκέντρωση το Σάββατο στα Περιβολάκια».

  • Στο μεταξύ, τρίωρη στάση εργασίας έκαναν χτες οι μεταλλεργάτες όλης της χώρας μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Μετάλλου. Χτες το μεσημέρι η διοίκηση της Ομοσπονδίας, οι πρόεδροι πρωτοβάθμιων σωματείων αλλά και μεταλλεργάτες του Πειραιά έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας. Παρά το γεγονός ότι είχε οριστεί συνάντηση με τον υπουργό, όταν πήγαν εκεί τους ενημέρωσαν ότι δε θα γίνει λόγω της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.
Καταγγελία του ΤΕΕ

Μια σειρά από σοβαρά προβλήματα, όπως δυσλειτουργία και στρεβλώσεις στο ρόλο των τεχνικών ασφαλείας και, παράλληλα, σπατάλη πόρων και υποβάθμιση του ρόλου των διπλωματούχων μηχανικών, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στη «Σωληνουργεία Κορίνθου».

Οπως επισημαίνει ειδικότερα στην ανακοίνωση, σε μια ευνομούμενη κοινωνία, που σέβεται τους πολίτες της στο πλαίσιο ύπαρξης κράτους πρόνοιας, πρώτιστη ανάγκη είναι η πρόληψη, ο έλεγχος, η ενημέρωση για την προστασία και την ασφάλεια και όχι οι διαπιστώσεις και η θεσμοθέτηση κανόνων επαρκούς επιστημονικής γνώσης και εφαρμογής της, καθώς και οι αξιόπιστοι μηχανισμοί ελέγχου και όχι η ποινικοποίηση των οικονομικά εκμεταλλεύσιμων.

  • Την οδύνη της για το χαμό των έξι εργατών στη «Σωληνουργεία Κορίνθου» εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ