Παρασκευή 11 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απολύθηκαν 49 εργάτες

Σε 48 παράνομες απολύσεις προχώρησε η διοίκηση της κλωστοϋφαντουργίας «Μουζάκης». Οι απολύσεις ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη από το κεντρικό εργοστάσιο στην Ιερά Οδό, από όπου απολύθηκαν 32 εργαζόμενοι της νυχτερινής βάρδιας και χτες έγιναν ακόμα 16 απολύσεις από το εργοστάσιο στο Αιγάλεω πάλι από τη νυχτερινή βάρδια.

Τις παράνομες απολύσεις καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιματισμού - Κλωστοϋφαντουργίας - Δέρματος και το Συνδικάτο της Αθήνας και καλούν τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο σε αγωνιστική συσπείρωση στο συνδικάτο τους για να αποκρούσουν αυτή την επίθεση.

  • Τις «εκκαθαρίσεις» κάθε αντιστεκόμενου και αγωνιστή εργαζόμενου άρχισε η διοίκηση του «Χίλτον» με την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου, η οποία χτες παράνομα απέλυσε τον συνδικαλιστή Λευτέρη Νικολάου, μέλος της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού και μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της «Χίλτον».

Η επιχείρηση, εδώ και καιρό, είχε δηλώσει την πρόθεσή της να απολύσει τον συνδικαλιστή με το ψευτοεπιχείρημα της άρνησης του δεύτερου να αλλάξει ειδικότητα, γιατί όπως του είπαν «είχε καταργηθεί η ειδικότητα (του ταμία) που είχε μέχρι σήμερα». Αυτό όταν την ίδια στιγμή η επιχείρηση προσέλαβε νέους στο ταμείο της επιχείρησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ