Παρασκευή 11 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΕΙΟ «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ»
Χρωστά 1,5 εκ. ευρώ στους εργάτες

Τη συμπαράσταση στον αγώνα τους εξέφρασε ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν.Γκατζής, που επισκέφτηκε χτες το εργοστάσιο

Ο Ν. Γκατζής ανάμεσα στους εργάτες
Ο Ν. Γκατζής ανάμεσα στους εργάτες
Στα όρια της εξαθλίωσης βρίσκονται οι 300 εργαζόμενοι στο ναυπηγοξυλουργείο «Ιππόκαμπος» στο Κορωπί, καθώς παραμένουν απλήρωτοι το τελευταίο δίμηνο, ενώ η εργοδοσία τους χρωστάει υπόλοιπα μισθών και δώρων από τον Απρίλη του 2002, που για τον κάθε εργαζόμενο φτάνουν στα 5.000 ευρώ, δηλαδή πάνω από 1.700.000 δραχμές. Συνολικά δηλαδή η εργοδοσία χρωστά στους εργαζόμενους πάνω από 1.500.000 ευρώ (πάνω από μισό δισ. δραχμές). Μετά από ένα μήνα επίσχεσης εργασίας, την περασμένη Τετάρτη, προχώρησαν σε κατάληψη των εγκαταστάσεων της επιχείρησης.

Στο πλευρό των εργαζόμενων, βρέθηκε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος. Με την οργή και την απόγνωση να ξεχειλίζει στα λόγια τους, οι εργαζόμενοι περιέγραψαν τον καθημερινό εφιάλτη, που ζουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, αφού πλέον δεν έχουν χρήματα, για να αντεπεξέλθουν στις βασικές τους ανάγκες. Καταγγέλλοντας, εξάλλου, τη στάση της εργοδοσίας, έκαναν σαφές ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες θυσίες, αφού τον τελευταίο χρόνο οι δικές τους υποχωρήσεις ήταν αυτές που κρατούσαν την επιχείρηση σε λειτουργία.

«Ο αγώνας σας να ξεπεράσει τη μάντρα του εργοστασίου», κάλεσε τους εργαζόμενους ο Νίκος Γκατζής, σημειώνοντας την ανάγκη συντονισμού με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. «Οι εργαζόμενοι ζούνε καθημερινά τη δική τους Βαγδάτη», σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, «αφού η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ενωση με την αντεργατική τους πολιτική καλλιεργούν την ασυδοσία της εργοδοσίας, ενώ από την άλλη μεριά καλούν τους εργαζόμενους να σφίξουν κι άλλο το ζωνάρι. Αγώνας με προοπτική είναι εκείνος που χτυπά στη βάση της αυτή την πολιτική, που στοχεύει στην αλλαγή των συσχετισμών και ανοίγει το δρόμο για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής υπέρ των εργαζόμενων».

Την ανάγκη συνέχισης του αγώνα σε συντονισμό με τους άλλους εργαζόμενους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, αλλά και όλους εκείνους που πλήττονται από τη σημερινή πολιτική επισήμανε και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Κώστας Μυτιληνιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ