Παρασκευή 25 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΟΣΤΟΝΗ.-- Οι ταξικές διαφορές θα είναι τα επόμενα χρόνια και γενετικές διαφορές προέβλεψαν γενετιστές σε συνέδριο στη Βοστόνη. Οι επιστήμονες διέβλεψαν ως ορατό τον κίνδυνο μιας γενικευμένης γενετικής ευγονικής απ' την πλευρά των πλουσίων και την υποβάθμιση της ζωής των φτωχών, λόγω του αυξημένου κόστους φαρμάκων και ιατρικών αγωγών υψηλής πλην οικονομικά δαπανηρής γενετικής τεχνολογίας!

ΤΟΚΙΟ.-- Η PQQ είναι η πρώτη νέα βιταμίνη που ανακαλύφθηκε μετά το 1948 και ανακοινώθηκε χτες από Ιάπωνες επιστήμονες. Η ανακάλυψη της βιταμίνης (που θεωρείται πως ανήκει στο σύμπλεγμα βιταμινών Β) θεωρείται πως μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη γονιμότητα του ανθρώπινου είδους...

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.-- Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των Αιθιόπων που αντιμετωπίζουν την απειλή της λιμοκτονίας. Σύμφωνα με τις αρχές, άμεση ανάγκη σε τρόφιμα και πόσιμο νερό έχουν επιπλέον 1.200.000 Αιθίοπες πέραν των (ήδη γνωστών) 14.500.000 απειλούμενων με λιμοκτονία και σε άλλες χώρες στο λεγόμενο Κέρας της Αφρικής.

ΛΑΓΟΣ.-- Πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα συγκλόνισε χτες τη νιγηριανή πόλη Λάγος, όπου κατά τη μετωπική σύγκρουση δύο λεωφορείων σκοτώθηκαν 39 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 50...

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ.-- Μία «βροχή» πέτρας και χώματος σε φτωχογειτονιά κοινότητας στη Γουατεμάλα προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 10 κατοίκων (ανάμεσά τους δύο παιδάκια), ενώ αγνοείται η τύχη άλλων δώδεκα. Εξαιτίας της κατολίσθησης γκρεμίστηκαν σπίτια και προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα στα δίκτυα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης.

ΠΕΝΣΥΛΒΑΝΙΑ.-- Το διευθυντή του γυμνασίου στο Ρεντ Λάιον της Πενσυλβάνια πυροβόλησε και σκότωσε ένας βαριά οπλισμένος 14χρονος μαθητής. Ο έφηβος πυροβόλησε το διευθυντή μέσα στη γεμάτη κόσμο καφετερία του σχολείου και μετά αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ.-- Ψήφισμα του Δανικού Κοινοβουλίου καλεί τη σουηδική κυβέρνηση να κλείσει τον πυρηνικό αντιδραστήρα στο Μπάρσεμπεκ, 40 χλμ ανατολικά της Κοπεγχάγης. Η Σουηδία είχε υποσχεθεί ότι θα έκλεινε τον αντιδραστήρα φέτος, αλλά αναβάλλει την εφαρμογή της απόφασης για οικονομικούς λόγους.

ΜΟΣΧΑ.-- Ελεύθερος αφέθηκε χτες ο 20χρονος Αρτέμ Στεφάνοφ, που συνελήφθη την Τετάρτη ως ύποπτος για το φόνο του Ρώσου βουλευτή Σεργκέι Γιούσενκοφ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ