Τετάρτη 7 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ
Κοινή διαμαρτυρία σήμερα

Παράσταση διαμαρτυρίας θα κάνουν σήμερα, Τετάρτη 7 Μάη, στο υπουργείο Ανάπτυξης οι διοικήσεις πρωτοβάθμιων σωματείου του Επισιτισμού - Τουρισμού, με αιτήματα την αναβάθμιση των σχολών τουριστικής εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης.

Τα σωματεία που πραγματοποιούν την κινητοποίηση είναι: Συνδικάτο Εργατών Επισιτισμού - Τουρισμού, Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας, Σωματεία Καφεϋπαλλήλων Αθήνας και Πειραιά, Συνδικάτο Πειραιά, Ενωση Προσωπικού Ξενοδοχείου - Καζίνο - Τελεφερίκ Πάρνηθας, τα σωματεία εργαζομένων στα ξενοδοχεία «Ξενία Λαγονησίου», «Χανδρής», «Holiday Inn», «Ιντερκοντινένταλ», «Αγ. Γεώργιος Λυκαβηττού», «Κάραβελ», «Λίδρα Μάριοτ», «Μεριντιέν» και «Abella Hellas».

Η κινητοποίηση είναι η πρώτη που πραγματοποιείται μετά από την κοινή σύσκεψη που είχαν πραγματοποιήσει πρωτοβάθμια σωματεία και στην οποία είχαν καταλήξει σε μια σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων για τα ζητήματα του κλάδου, καθώς η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ηγεσίας της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού στηρίζει πιστά την κυβερνητική πολιτική.

Οπως τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση, η σχολή μετεκπαίδευσης της ΣΤΕ μπορεί να παίξει πολύ ουσιαστικό ρόλο σε πολλούς τομείς όπως: Στην αναβάθμιση και ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών στον τουρισμό. Περισσότερες επαγγελματικές ευκαιρίες στους εργαζόμενους του κλάδου, που είναι και ο μεγαλύτερος κλάδος της χώρας, περιορίζει την ανεργία και τις απολύσεις με την απόκτηση επαγγελματικής ιδιότητας των εργαζομένων λόγω της υπαλληλικής ιδιότητας, αντί του εργατοτεχνίτη. Εξοπλίζει τους εργαζόμενους να γνωρίζουν τις απαραίτητες για το επάγγελμα προϋποθέσεις υγιεινής, παρασκευής και συντήρησης των τροφίμων κλπ.

«Γνωρίζετε - αναφέρεται - ότι στο χώρο της εκπαίδευσης των εργαζομένων στα τουριστικά επαγγέλματα, λειτουργούν δεκάδες ιδιωτικές σχολές, οι οποίες με κάθε ιλουστρασιόν προπαγανδιστικό υλικό παγιδεύουν χιλιάδες νέους, οι οποίοι με την ελπίδα να εξασφαλίσουν μια ειδικότητα πληρώνουν αδρά την υποτυπώδη εκπαίδευσή τους τα ποσά που αγγίζουν τα 5.000 ευρώ ετησίως».

Και συνεχίζει: «Καταγγέλλουμε σε όλους τους εργαζόμενους την παντελή αδιαφορία της πολιτείας ως προς τη λειτουργία και αναβάθμιση των Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης. Λέμε όχι στην ιδιωτικοποίηση των σχολών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ