Τετάρτη 7 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Χρειάζεται μέτωπο για ριζικές πολιτικές αλλαγές

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή το κλείσιμο της «Σίσσερ»

Το κεφάλαιο και οι πολιτικοί εκφραστές του θα αλωνίζουν, θα σκορπάνε τη φτώχεια και την πείνα, για να αβγαταίνουν τα κέρδη τους, αν η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα δεν ανατρέψουν τον πολιτικό συσχετισμό δυνάμεων, που είναι σε βάρος τους, αν δε συγκροτήσουν το δικό τους μέτωπο κατά της πλουτοκρατίας, δρομολογώντας ριζικές πολιτικές αλλαγές. Η εκτίμηση αυτή, που περιέχεται στη χτεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, μ' αφορμή το κλείσιμο της «Σίσσερ», περιλαμβάνει και το στίγμα των καθηκόντων για το εργατικό κίνημα, καθώς παράλληλα με την τραγωδία που ζουν 500 οικογένειες, στην πιάτσα έχουν βγει ήδη και οι απολογητές της Ευρωπαϊκής Ενωσης που προσπαθούν να εγκλωβίσουν την εργατική δυσαρέσκεια σε δρόμους ανώδυνους για το σύστημα.

Να υπενθυμίσουμε ότι προχτές με ανακοίνωση της μητρικής εταιρίας, της πολυεθνικής ΣΙΣΣΕΡ ΓΚΡΟΥΠ, αναγγέλθηκε ότι θα κλείσουν οριστικά στις 30 Μάη οι παραγωγικές εγκαταστάσεις στην Αθήνα. Η πολυεθνική πετά στο δρόμο τις 500 εργαζόμενες, από τις 850 που έμειναν μετά από τις 360 απολύσεις των τελευταίων τριών χρόνων, επικαλούμενη τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα και μεταφέρει την παραγωγή στη Βουλγαρία, για να ξεζουμίζει τους εργαζόμενους εκεί που -όπως λέει- της έρχονται πιο φτηνά... Ολα αυτά αν και επιδοτήθηκε πλουσιοπάροχα από την κυβέρνηση, ενώ κατάφερε μέχρι και μείωση στα μεροκάματα τα τελευταία χρόνια με τη βοήθεια των συνδικαλιστών του ΣΥΝ, που έχουν την πλειοψηφία του σωματείου.

Μπροστά σ' αυτήν την πραγματικότητα το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με χτεσινή ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Η απόφαση της πολυεθνικής ΣΙΣΣΕΡ ΠΑΛΚΟ να βάλει λουκέτο στο εργοστάσιο παραγωγής της Αθήνας και έτσι να πετάξει στο δρόμο 500 εργάτριες, ένα πράγμα επιβεβαιώνει: ότι οι εργαζόμενοι δε θα έχουν στον ήλιο μοίρα, αν στο συνδικαλιστικό τους κίνημα συνεχίζουν να πλειοψηφούν οι συμβιβασμένες παρατάξεις που καθυβρίζουν και υπονομεύουν την ταξική πάλη, ανάγοντας σε σύγχρονη πολιτική στάση την υποταγή της εργατικής τάξης στις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το ΚΚΕ συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους της ΣΙΣΣΕΡ ΠΑΛΚΟ με όλες τις δυνάμεις του. Καλεί τους εργαζόμενους της Αθήνας να βρεθούν στο πλευρό τους αγωνιστικά και να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους στη δουλιά, βγάζοντας ταυτόχρονα τα απαραίτητα συμπεράσματα από την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και της ΝΔ και του ΣΥΝ, που ψήφισαν υπέρ της Συνθήκης του Μάαστριχτ, που κατοχυρώνει την απελευθέρωση των κεφαλαίων, των εμπορευμάτων και υπηρεσιών και της εργατικής δύναμης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ