Τετάρτη 7 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΘΕΛ
Ο κυβερνητικός αυταρχισμός ξαναχτυπά

Δικάζεται σήμερα η διοίκηση του συνδικάτου. Στη 1 το μεσημέρι, συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Στάσεις εργασίας αύριο

Στα δικαστήρια - κατά την προσφιλή της τακτική - σέρνει σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τους εργαζόμενους στα αστικά λεωφορεία της Αθήνας, ζητώντας να κηρυχτεί «παράνομη και καταχρηστική» η αυριανή κινητοποίησή τους, που κηρύχτηκε με αίτημα τη βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, αφού εξάντλησε όλα τα περιθώρια για τη λήψη μέτρων από την πλευρά της διοίκησης της ΕΘΕΛ, ώστε να λυθούν σοβαρά συγκοινωνιακά προβλήματα που ταλαιπωρούν το επιβατικό κοινό και κάνουν τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων αφόρητες, κήρυξε για αύριο Πέμπτη προειδοποιητικές στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8 π.μ. και από τις 10 μ.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Η διοίκηση της ΕΘΕΛ, αντί να αναζητήσει λύσεις σε μια σειρά σοβαρά προβλήματα που έχει θέσει υπόψη της το Συνδικάτο εγγράφως εδώ και πολλούς μήνες, προσέφυγε στο δικαστήριο με στόχο να πετύχει τη δικαστική απαγόρευση της αυριανής κινητοποίησης, με τον ισχυρισμό ότι «κανένα απολύτως αίτημα δεν έχει υποβληθεί και δεν έχει τηρηθεί ουδεμία από τις νόμιμες διαδικασίες». Κάτι, βέβαια, που είναι πέρα για πέρα αναληθές, καθώς ήδη οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου έχουν αποστείλει επιστολή και προς τον διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρο του ΟΑΣΑ και προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΘΕΛ ΑΕ, αλλά και προς τον δήμαρχο Βούλας, επισημαίνοντας, για παράδειγμα, το σοβαρό πρόβλημα που έχει ανακύψει από την επινοικίαση σε ιδιώτη του χώρου στάθμευσης πέντε λεωφορειακών γραμμών της περιοχής και την αποτροπή των λεωφορείων να παρκάρουν στο τέρμα. Ανάλογες επιστολές από το προεδρείο του Συνδικάτου με σοβαρά προβλήματα και σε άλλες λεωφορειακές γραμμές, άλλων περιοχών, έχουν στα συρτάρια τους προ πολλού οι αρμόδιοι του ΟΑΣΑ και της ΕΘΕΛ, χωρίς να δίνουν την παραμικρή λύση.

Οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου, με ανακοίνωσή τους, καταγγέλλουν τους αρμόδιους για «παντελή ανευθυνότητα», ζητούν την κατανόηση του επιβατικού κοινού, με την επισήμανση ότι ο αγώνας των εργαζομένων γίνεται για να υπάρχει αξιόπιστη και υπεύθυνη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση και καλούν τους συναδέλφους τους σήμερα στη 1 μ.μ., σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου θα εκδικαστεί στο κτίριο 5 η προσφυγή της διοίκησης της ΕΘΕΛ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρόβλημα με δρομολόγια λεωφορείων (2003-05-06 00:00:00.0)
Αλλαγές στις γραμμές των λεωφορείων (2001-12-28 00:00:00.0)
Υποβαθμίζονται οι αστικές συγκοινωνίες (2001-07-26 00:00:00.0)
Περικοπές στα «προβληματικά» δρομολόγια (2001-05-31 00:00:00.0)
Αφαιρούν λεωφορεία από εργατοσυνοικίες για χάρη του μετρό! (2000-02-02 00:00:00.0)
Φραστική προσήλωση στο τραμ (1996-07-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ