Πέμπτη 16 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ημέρα Ποίησης και Ανοιξης

Στην Ελένη Βακαλό και τον Γιώργο Σεφέρη αφιερώνεται η φετινή Ημέρα Ποίησης, που διοργανώνει η Εταιρεία Συγγραφέων κάθε 21 Μάρτη, ημέρα της εαρινής ισημερίας.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 20 Μάρτη (7 μ.μ.), στο καφέ «Μπραζίλιαν», όπου σύχναζε η Βακαλό και όπου θα μιλήσει ο Μ. Μήτρας. Στις 8 μ.μ., στο θέατρο «Τζένη Καρέζη», θα μιλήσουν για το έργο της ποιήτριας και τεχνοκριτικού οι Παυλίνα Παμπούδη, Γιώργος Βέης και Χάρης Καμπουρίδης, ενώ ποιήτριες θα απαγγείλουν ποιήματα.

Στις 21 Μάρτη, με σύνθημα «Ελάτε στην ποίηση, πάει παντού» η Εταιρεία Συγγραφέων διοργανώνει εκδήλωση στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, στις 12 μ. , η οποία θα καλυφθεί «ζωντανά» από την ΕΤ1. Παρουσιαστές της εκδήλωσης θα είναι οι ηθοποιοί Αντώνης Καφετζόπουλος και Γιώτα Φέτα, ενώ έχουν προσκληθεί ογδόντα εκπρόσωποι του πολιτικού, επιστημονικού, καλλιτεχνικού και αθλητικού χώρου, για να διαβάσουν από ένα ποίημα που τους αρέσει.

Την ίδια μέρα (7 μ.μ.), στο θέατρο «Τζένη Καρέζη», οργανώνεται εκδήλωση αφιερωμένη στον Γιώργο Σεφέρη, με ομιλητές τους Νάσο Βαγενά, Γιώργη Γιατρομανωλάκη, Δημήτρη Δασκαλόπουλο και Κυριάκο Χαραλαμπίδη. Θα ακολουθήσει συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη σε μελοποιημένη ποίηση του Σεφέρη από τον Μίκη Θεοδωράκη.

Την ίδια μέρα, ο Σεφέρης θα τιμηθεί και στο πατρικό του σπίτι στη Σμύρνη, σε εκδήλωση που διοργανώνει ο δήμος, με τη συμμετοχή Τούρκων ποιητών. Η Εταιρεία θα εκπροσωπηθεί από την Αθηνά Παπαδάκη.

Τέλος, η Ημέρα Ποίησης θα γιορταστεί παράλληλα και στις πόλεις: Βόλος, Πρέσπες, Πάτρα, Σάμος, Ασπρα Σπίτια Βοιωτίας, Σέρρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ