Τετάρτη 14 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»
Με επιτυχία η απεργία

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους απέναντι στην αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας είναι οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Μακεδονία», που χτες πραγματοποίησαν 24ωρη προειδοποιητική απεργία, απαιτώντας να ανακληθεί η απόλυση του συναδέλφου τους δημοσιογράφου Μπάμπη Μπίκα, να αρθεί το κλίμα εργασιακής αβεβαιότητας που ενδημεί στην εφημερίδα και να εξαλειφθούν φαινόμενα αυταρχικής, αντιδεοντολογικής και λογοκριτικής συμπεριφοράς. Στο μεταξύ σήμερα αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου στο οποίο προσέφυγε η διεύθυνση της εφημερίδας, προκειμένου να κηρυχτεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.

Παρά την προσπάθεια της εργοδοσίας να σπάσει την απεργία, οι εργαζόμενοι συμμετείχαν καθολικά και μέσα από απεργιακές επιτροπές περιφρούρησαν τον αγώνα τους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, προκειμένου να εμποδίσουν την έκδοση φύλλου που προανήγγειλε ότι θα επιχειρήσει - άγνωστο πώς και με ποιους - η διεύθυνση της επιχείρησης. Αντιμετώπισαν μαχητικά την επιχείρηση τρομοκράτησης που έστησε η εργοδοσία επιστρατεύοντας αστυνομικούς, αλλά και «μπράβους».

Το μεσημέρι, μέσα από Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν στα γραφεία της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), εκδήλωσαν την πρόθεση να κλιμακώσουν τον αγώνα τους με 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, αν η διεύθυνση της εφημερίδας «Μακεδονία» συνεχίσει την αδιάλλακτη τακτική της.

Το απόγευμα οι δημοσιογράφοι μαζί με τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ πραγματοποίησαν δίωρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της «Μακεδονίας». Τη συμπαράστασή του στον αγώνα τους δήλωσε το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ