Τετάρτη 14 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Είμαστε μαζί σας»

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Υπόθεση όλης της περιοχής των Πετραλώνων και των κατοίκων της γίνεται καθημερινά ο αγώνας των 500 εργατριών της «Σίσσερ Πάλκο». Αυτό εκφράστηκε και χτες στη διάρκεια μιας ακόμα κινητοποίησης των εργατριών στους δρόμους της περιοχής. Με αφετηρία το εργοστάσιο έκαναν πορεία στους γύρω δρόμους, καλώντας τους κατοίκους σε συμπαράσταση, για να συνεχίσει να λειτουργεί η επιχείρηση, η οποία άλλωστε εδώ και 40 χρόνια έχει συνδέσει την ιστορία της με τα Πετράλωνα.

«Πάρτε μέτρα για την ανεργία, την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία» βροντοφώναξαν, ξεκινώντας την πορεία και κατηφορίζοντας την οδό Κειριαδών με τους κατοίκους, εργαζόμενοι και αυτοί που καταλαβαίνουν τι σημαίνει να χάνεις τη δουλιά σου, να βγαίνουν από τα μαγαζιά και από τα μπαλκόνια χαιρετώντας τις εργάτριες της «Σίσσερ». Τα περισσότερα χειροκροτήματα όμως τα έλαβαν από τους μαθητές του 12ου Λυκείου, που όταν πέρναγαν απ' έξω και τις άκουσαν, άφησαν το μάθημα και βγήκαν στα παράθυρα, φωνάζοντας «είμαστε μαζί σας», αναγνωρίζοντας σ' αυτές τις ίδιες τους τις μητέρες. Στη Χαμοστέρνας έγινε συμβολική καθιστική διαμαρτυρία και η πορεία συνεχίστηκε στην Πειραιώς. Εξω από το εμπορικό πρατήριο της «ΠΑΛΚΟ», το οποίο διαφημίζει η πολυεθνική ότι συνεχίζει να λειτουργεί, σταμάτησαν και φώναξαν δυνατά: «Στις πολυεθνικές κάνετε τις πλάτες, γι' αυτό και απολύουνε μαζικά εργάτες» και «Η πολιτική σας φέρνει ανεργία, έχουμε δικαίωμα στην εργασία».

Τη συμπαράστασή του στις εργάτριες της «Σίσσερ» εξέφρασε χτες και ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας, με επίσκεψή του στο εργοστάσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ