Τετάρτη 14 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά οι καταγγελίες της ΠΕΜΕΝ

Στον Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά Ε. Φλωράτο απέστειλε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου το έγγραφο της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), η οποία καταγγέλλει μεθοδεύσεις προκειμένου να συγκαλυφτεί το έγκλημα των υπεύθυνων του ναυαγίου του «Σάμινα Εξπρές», που έστειλαν στον «υγρό τάφο» 80 ανθρώπους στις 26 Σεπτέμβρη του 2000.

Η ΠΕΜΕΝ στο έγγραφό της προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τα πολιτικά κόμματα και τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών και Εφετών Πειραιά, αναφέρει ότι με αλλεπάλληλες αναβολές το Α' Ανώτατο Συμβούλιο Ναυτικών Ατυχημάτων (Α' ΑΣΝΑ), παρόλο που έχουν περάσει 32 μήνες από το τραγικό ναυάγιο, δεν έχει εκδώσει ακόμη το πόρισμα για τις αιτίες του ναυαγίου.

Ως αποκορύφωμα αυτών των μεθοδεύσεων η ΠΕΜΕΝ επισημαίνει τις απειλές της προέδρου του Α' ΑΣΝΑ Α. Αντωνακούδη και του εισηγητή Ν. Θεοδωρόπουλου προς τον Γ. Βατζάκη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΜΕΝ και αναπληρωματικό μέλος της Α' ΑΣΝΑ, πως αν καταθέσει το υπόμνημα θα υποβληθούν μηνύσεις σε βάρος του!

Να υπενθυμίσουμε ότι η υπόθεση του «Σαμίνα Εξπρές» είναι αρκετά αμαρτωλή, καθώς το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αιγαίου είχε ρίξει αρκετά «μαλακά» τους υπεύθυνους γι' αυτή την τραγωδία, απαλλάσσοντας τους πλοιοκτήτες και τον ασυρματιστή, ενώ είχε παραπέμψει τους υπόλοιπους μόνο για πλημμέλημα. Τελικά, μετά από αίτηση αναίρεσης του παραπεμπτικού βουλεύματος από τον Ε. Κρουσταλάκη, παραπέμφθηκαν με κακουργηματικές κατηγορίες οι πλοιοκτήτες Κ. Κληρονόμος και Ν. Βικάτος, οι Β. Γιαννακής, πλοίαρχος, Α. Ψυχογιός, πλοίαρχος, Γ. Τριαντάφυλλος, ύπαρχος, Γ. Σκιαδέσης, α' μηχανικός και Δ. Τσούρμας, ασυρματιστής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ