Τετάρτη 21 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Αλληλεγγύη απ' όλο τον κόσμο

Στο πλευρό των εργατριών της «Σίσσερ Πάλκο» στέκονται διεθνείς συνδικαλιστικές οργανώσεις. Σε μήνυμά της η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ), που εκπροσωπεί εκατοντάδες εκατομμύρια εργαζόμενους σε όλες τις ηπείρους, «εκφράζει τη διεθνική αλληλεγγύη της στον αγώνα των απεργών της "Σίσσερ" και καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλες τις χώρες να εκφράσουν ενεργά την υποστήριξή τους στον αγώνα αυτό».

Στην επιστολή, που υπογράφει ο γενικός γραμματέας της ΠΣΟ, Αλεξάντερ Ζάρικοφ, η ΠΣΟ «απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση να μην επιτρέψει το κλείσιμο του εργοστασίου». Ενημερώνοντας τις συνδικαλιστικές οργανώσεις η ΠΣΟ σημειώνει επίσης ότι το επιχείρημα της εργοδοσίας είναι ότι θα μεταφέρει τις εγκαταστάσεις της στην Ασία, όπου το κόστος παραγωγής είναι κατά 75% χαμηλότερο. Ταυτόχρονα, στέκεται στον αγώνα των 500 εργατριών και στην απαίτησή τους να μην κλείσει το εργοστάσιο. Τον αγώνα τους -σημειώνει η ΠΣΟ - καθοδηγεί η Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας-Ιματισμού- Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), ενώ το ΠΑΜΕ στηρίζει τον αγώνα αυτό. Στα πλαίσια αυτά το ΠΑΜΕ στις 14 του Μάη οργάνωσε μεγάλη συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το εργοστάσιο.

Τη συμπαράστασή της προς τις εργάτριες της «Σίσσερ Πάλκο» εκφράζει και η Διεθνής Συνδικάτων Δημοσίων Υπαλλήλων, που εδρεύει στην Καλκούτα της Ινδίας. Στην ανακοίνωση της οργάνωσης, που υπογράφει ο γενικός γραμματέας της, Sukomal Sen, καταδικάζει την πολυεθνική για τις απολύσεις και μεταξύ άλλων υπογραμμίζει: «Μερικές πολυεθνικές μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους σε χώρες του Τρίτου Κόσμου, για φθηνή εργασία και χαμηλότερης ποιότητας υλικά, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα υπερκέρδη τους. Ετσι εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους των ανεπτυγμένων καπιταλιστικά χωρών, όπως άλλωστε κάνουν και στις χώρες του Τρίτου Κόσμου, όπου δεν τηρούνται οι εργατικοί νόμοι και πληρώνουν με χαμηλότερους μισθούς».

  • «Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας». Με αυτό το μήνυμα το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών απευθύνεται στις εργάτριες της «Σίσσερ» και σημειώνει: «Οι Ελληνες ηθοποιοί δε γνωρίζουν "θεωρητικά" την ανεργία. Τη βιώνουν στο πετσί τους με όλα τα αρνητικά περιθώρια. Γι' αυτό το ΣΕΗ καλεί όλους όσοι απειλούνται με το πέρασμα στο περιθώριο, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να χτυπήσουν το τέρας της ανεργίας. Το τέρας του καπιταλισμού που θεωρεί τον άνθρωπο "πράγμα" και τον χρησιμοποιεί ανάλογα με τα κέρδη και τα κέφια του».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ