Τετάρτη 21 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΓΝΟ
Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει το ξεπούλημα

Την ολοκλήρωση ενός ακόμα «εγκλήματος» της κυβέρνησης ενάντια στους εργαζόμενους και την οικονομία της χώρας καταγγέλλει στο λαό της Θεσσαλονίκης το ΠΑΜΕ. Πρόκειται για το ξεπούλημα της βορειοελλαδικής συνεταιριστικής βιομηχανίας γάλακτος ΑΓΝΟ σε ιδιώτες.

«Οταν μέσα σε μία βδομάδα, τόσες ιδιωτικές επιχειρήσεις έκλεισαν και εκατοντάδες εργαζόμενοι έχασαν τη δουλιά τους, που θυσιάστηκε στο βωμό του κυνηγητού του ιδιωτικού κέρδους, την ώρα που οι θέσεις εργασίας εκατοντάδων εργαζόμενων στη μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία της χώρας ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ κινδυνεύουν, η βιομηχανία ΑΓΝΟ ξεπουλιέται σε ιδιώτες, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τη θέση 430 εργαζόμενων σ' αυτήν», τονίζεται σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ. «Οι εργαζόμενοι, προσθέτει, κινδυνεύουν να βρεθούν άνεργοι, οι κτηνοτρόφοι παραδίδονται δεμένοι στην κερδοσκοπική πολιτική μιας ιδιωτικής επιχείρησης, η ιδιωτική κερδοσκοπία θριαμβεύει».

Το ΠΑΜΕ εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζόμενων του ΑΓΝΟ να μην περάσει η πολιτική της ιδιωτικοποίησης. Καλεί εργαζόμενους, αγροτοκτηνοτρόφους και το λαό του νομού να αντιδράσουν έμπρακτα στο ξεπούλημα του ΑΓΝΟ. Να απαιτήσουν τη λειτουργία της ως συνεταιριστικής βιομηχανίας, στα πλαίσια μιας πολιτικής στήριξης των παραγωγικών συνεταιρισμών.

«Η Θεσσαλονίκη δεν αντέχει άλλες κλειστές επιχειρήσεις, περισσότερη ανεργία. Η χώρα και οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλο την κυβερνητική πολιτική. Παλεύουν για την ανατροπή της. Το ΠΑΜΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα μαζί με όλους τους εργαζόμενους, μακριά από λογικές συμβιβασμών και "διαλόγων", που προωθούν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και που μετρούν χιλιάδες θύματα - νέους ανέργους», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ