Τετάρτη 21 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δ. ΡΕΠΠΑΣ
Τους είπε να ψάξουν για άλλο αφεντικό

«Ουδέν νεώτερον», για τους εργαζόμενους στα καταστήματα «ΥΒΟΝΝΗ» - οι οποίοι από την περασμένη βδομάδα έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Δεν προέκυψε καμία δέσμευση για τη διασφάλιση της εργασίας τους από τη χτεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας και ενώ οι εργαζόμενοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από αυτό.

Ο υπουργός Εργασίας, Δ. Ρέππας, στο πνεύμα των δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρ. Πρωτόπαππα, προσπάθησε να εξωραΐσει την πραγματικότητα. Ισχυρίστηκε ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας είναι από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης, ο τζίρος των λιανικών πωλήσεων έχει αυξηθεί κατά 10% και ότι οι επιχειρήσεις που ανοίγουν είναι πολύ περισσότερες από αυτές που κλείνουν. Ομως αυτά που επικαλέστηκε ο υπουργός επιβεβαιώνουν ότι η πολιτική που εφαρμόζεται δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να εξασφαλίζει τα κέρδη του κεφαλαίου σε βάρος των εργαζομένων. Ακολουθώντας, στη συνέχεια, μια παρελκυστική τακτική - και ενώ σήμερα το πρωί συζητείται η αίτηση πτώχευσης που έχει καταθέσει η επιχείρηση ΥΒΟΝΝΗ - ανέφερε ότι υπάρχει υποψήφιος αγοραστής για την επιχείρηση που προσφέρει εργασία στους εργαζόμενους. Και σε αυτή την περίπτωση όμως ο υπουργός απέφυγε να αναλάβει οποιαδήποτε δέσμευση για τη διασφάλιση της εργασίας των εργαζομένων.

Μάλιστα, να σημειωθεί ότι ο υπουργός βρήκε άξιο συμπαραστάτη στο πρόσωπο του ταμία της Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, κ. Κίτσο. Ο τελευταίος στην τριμερή συνάντηση αντί να στηρίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων φρόντισε να στηρίξει την κυβερνητική πολιτική, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση δεν ευθύνεται για αυτές τις εξελίξεις».

Ο Γ. Πέρρος, στέλεχος του ΠΑΜΕ, σχολιάζοντας τις εξελίξεις είπε ότι αυτές δείχνουν πως η πολιτική που ασκεί η ΕΕ και η κυβέρνηση στηρίζουν τη συγκέντρωση του πλούτου σε όλο και λιγότερα χέρια αλλά και ότι παίζονται διάφορα επιχειρηματικά παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων. Τέλος, κατήγγειλε την κυβέρνηση που δεν αναλαμβάνει καμία δέσμευση για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ