Τετάρτη 21 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κάλεσμα για συντονισμό και συσπείρωση

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει η ενέργεια των ιδιοκτητών των σούπερ μάρκετ «Αντωνόπουλος», σε όλους τους εργαζόμενους της Καρδίτσας, να «κλειδώσει» απ' έξω χωρίς καμία προειδοποίηση τους εργαζόμενους της επιχείρησης το πρωί του περασμένου Σαββάτου, όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Καρδίτσας του ΚΚΕ. Να σημειωθεί ότι η επιχείρηση λειτουργεί σούπερ μάρκετ και στο νομό Καρδίτσας.

Υπενθυμίζει ότι στην περιοχή πριν λίγα χρόνια «είχαμε τις ομαδικές απολύσεις από την Ενωση Γεωργικών Συνεταιρισμών, το καθημερινό κλείσιμο μικρομεσαίων επιχειρήσεων με θύματα αρκετούς εργαζόμενους, το συνεχές ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών, τώρα την αβεβαιότητα για το μέλλον των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ "Αντωνόπουλος". Αύριο αυτό θα συνεχιστεί με κάποιους άλλους και αύριο η ανεργία θα είναι πάλι εδώ. Γιατί κοινή είναι η ρίζα του προβλήματος. Τα καπιταλιστικά υπερκέρδη, ο ανταγωνισμός των κεφαλαιοκρατών, η ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής από μια χούφτα κεφαλαιοκρατών και δίπλα, πίσω από αυτά, μια συγκεκριμένη πολιτική που στηρίζει το κυνήγι του κέρδους».

Και μεταξύ άλλων καλεί τους εργαζόμενους σε συντονισμό, σε συσπείρωση, σε πιο σθεναρή αντίσταση «για να μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα. Για να διατηρήσουν τη δουλιά τους όλοι οι εργαζόμενοι, πολύ περισσότερο για να διαμορφώνονται προϋποθέσεις αντίστασης, σύγκρουσης με τη φιλομονοπωλιακή πολιτική που επιδεινώνει τη θέση τους συνολικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ