Τετάρτη 21 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΙ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ
Πέταξαν στο δρόμο 135 εργαζόμενους

Ανακοίνωση της Αχτιδικής Επιτροπής Εορδαίας του ΚΚΕ

H Αχτιδική Επιτροπή Εορδαίας του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τις διοικήσεις των Δήμων Πτολεμαΐδας και Μουρικίου που προχώρησαν σε απόλυση 127 εργαζομένων ο πρώτος και 8 ο δεύτερος. Οι απολυμένοι εργαζόμενοι απασχολούνταν στους δύο δήμους με τα περιβόητα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης και αφού συμπληρώθηκε ο χρόνος που προέβλεπε η σύμβαση, οι δημοτικοί άρχοντες τους πέταξαν στο δρόμο.

Οι τοπικοί άρχοντες που εκλέγονται με την ψήφο του λαού, επισημαίνει η ανακοίνωση της Αχτιδικής Επιτροπής Εορδαίας του ΚΚΕ, «το μόνο που κάνουν είναι να υπερασπίζονται με ευλάβεια την πολιτική που εκπορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση, επικυρώνεται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ και του ΣΥΝ, εφαρμόζεται όμως από τους δημάρχους...»

Η ανακοίνωση καλεί τους δημάρχους να πάψουν να υποκρίνονται και να πουν ξεκάθαρα τις θέσεις τους στους εργαζόμενους για θέματα όπως το νόμο Καποδίστρια, τη μη χρηματοδότηση της ΤΑ από το κράτος και τις μορφές αυτές απασχόλησης, ιδιαίτερα τα ΤΣΑ. Καταγγέλλει επίσης την αντιπολίτευση στους δύο δήμους που με τη σιωπή της συναινεί και νομιμοποιεί τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται από τους δήμους. Το ΚΚΕ, τονίζεται, είχε έγκαιρα προειδοποιήσει το λαό για τις συνέπειες των αντιλαϊκών νόμων και της αντιλαϊκής πολιτικής.

Να σημειωθεί ότι, όπως μας δήλωσε ο γραμματέας της ΑΕ Αριδαίας του ΚΚΕ, Πέτρος Ταταρίδης, η εφαρμογή των περιβόητων Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης είχε εξαγγελθεί με τυμπανοκρουσίες ότι δήθεν θα έλυναν το πρόβλημα της ανεργίας στην περιοχή. Αποδείχτηκε όμως στην πράξη για άλλη μια φορά ότι όλα αυτά είναι κόλπα για να ξεγελούν τον κόσμο και να τον αποτρέπουν από το να αγωνίζεται συλλογικά για το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή απασχόληση.

Η ΑΕ Αριδαίας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους στους δύο δήμους να οργανωθούν στα δικά τους ταξικά συνδικάτα και να παλέψουν οργανωμένα ενάντια σ' αυτήν την πολιτική. «Η αγανάκτηση και η δυσαρέσκεια», τονίζει η ανακοίνωση, «δε φτάνουν, ούτε από μόνες τους φέρνουν αποτελέσματα, αν δε συνοδεύονται από αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να μη γίνει το φωτοβολταϊκό πάρκο στις Δ.Κ. Κομνηνών - Μεσοβούνου (2023-12-05 00:00:00.0)
Αστυνομική αυθαιρεσία απέναντι σε μαθητές (2009-12-09 00:00:00.0)
Χαρίζουν εκτάσεις σε ιδιώτη για αιολικό πάρκο (2008-09-06 00:00:00.0)
Καμία υποδομή για την πρόληψη κατά των ναρκωτικών (2008-01-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ