Τετάρτη 9 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
Καμία υποδομή για την πρόληψη κατά των ναρκωτικών
  • Κινητοποιήσεις των κατοίκων, με αφορμή το θάνατο της 14χρονης
  • Παρέμβαση της Αχτιδικής Επιτροπής Εορδαίας του ΚΚΕ

Σε αγώνα μετατράπηκε η θλίψη, η οργή και η αγανάκτηση των κατοίκων της Πτολεμαΐδας, για τον άδικο χαμό της 14χρονης μαθήτριας από χρήση ναρκωτικών ουσιών, στην περιοχή των εργατικών κατοικιών της Πτολεμαΐδας, το μεσημέρι της Δευτέρας που κηδεύτηκε χτες. Προθεσμία 48 ωρών για να απολογηθεί, πήρε από τον ανακριτή ο 32χρονος, ο οποίος προμήθευσε τα ναρκωτικά (κοκαΐνη) στην 14χρονη. Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, με τις κατηγορίες της διάθεσης ναρκωτικών και της αποπλάνησης ανηλίκου. Στο μεταξύ, σε κωματώδη κατάσταση νοσηλεύεται από χτες στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης μια 20χρονη φοιτήτρια που είχε κάνει χρήση ναρκωτικών.

Χτες το πρωί, κάτοικοι και φορείς της Πτολεμαΐδας πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό του Δημαρχείου. Απαίτησαν την άμεση δημιουργία Κέντρου Ενημέρωσης και Πρόληψης στην περιοχή της Εορδαίας. Κατήγγειλαν την παντελή απουσία υποδομών για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών που παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις. Σε ολόκληρη την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας δεν υπάρχει Κέντρο Απεξάρτησης ή έστω Συμβουλευτικός Σταθμός του ΚΕΘΕΑ.

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν τις επόμενες μέρες και οι κάτοικοι των Νέων Εργατικών Κατοικιών, οι οποίοι ήδη από τον Ιούνη του 2006 με επιστολή τους προς την εισαγγελία πρωτοδικών Κοζάνης έχουν καταγγείλει ότι τα αδιάθετα διαμερίσματα και οι κενοί κοινόχρηστοι χώροι του οικισμού έχουν μετατραπεί σε στέκια περιθωριακών και ναρκομανών, με αποτέλεσμα να φοβούνται ακόμη και να κυκλοφορούν το βράδυ.

Τις ευθύνες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που προσπαθούν να καταργήσουν τις δομές πρόληψης, επιχειρούν να ιδιωτικοποιήσουν τις υπηρεσίες απεξάρτησης, ονομάζουν τα ναρκωτικά - μαζί και ο ΛΑ.Ο.Σ. - «χρόνια και υποτροπιάζουσα αρρώστια» που δεν μπορεί να θεραπευτεί, αλλά και του ΣΥΝ που υποστηρίζει το διαχωρισμό σκληρών - μαλακών, προπαγανδίζει την αποποινικοποίηση του χασίς, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Αχτιδική Επιτροπή Εορδαίας Κοζάνης του ΚΚΕ.

Ξεκαθαρίζει ότι το ΚΚΕ απαιτεί μια πολιτική με κεντρικό σχεδιασμό και υποδομή κατάλληλη για την αντιμετώπιση της μάστιγας. Είναι αντίθετο, τόσο με την ισχύουσα κατασταλτική πολιτική που φυλακίζει τους χρήστες και αφήνει ελεύθερους τους εμπόρους όσο και με τις πολιτικές διαχείρισης του προβλήματος.

Ζητά ενίσχυση της πρωτογενούς πρόληψης με ανάλογα προγράμματα και στελέχωση σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Παραπέρα ανάπτυξη του δικτύου των στεγνών προγραμμάτων που στοχεύουν στην πλήρη απεξάρτηση και δημιουργία ενός στεγνού θεραπευτικού προγράμματος στο νομό Κοζάνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ