Τετάρτη 9 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ» ΕΒΡΟΥ
Να φύγει το πεδίο Βολής

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Πρωτοδικείο Ορεστιάδας θα πραγματοποιήσουν αύριο Πέμπτη στις 9.30 το πρωί, φορείς και κάτοικοι του Εβρου, που αντιδρούν στη λειτουργία και την επέκταση του πεδίου βολής «Ψηλός Στάλος» στον κεντρικό Εβρο. Την ημέρα εκείνη εκδικάζεται η υπόθεση που αφορά στις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις αγροτικών εκτάσεων για την επέκταση του πεδίου βολής, από τα 31.000 στρέμματα που είναι σήμερα, σε 60.000 στρέμματα.

Κάτω από την πίεση των αγωνιστικών αντιδράσεων των κατοίκων και των φορέων της περιοχής, και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Εβρου αποφάσισε και εξέφρασε την αντίθεσή του στη λειτουργία και οποιαδήποτε επέκταση του πεδίου βολής.

Στη διάρκεια της ανοιχτής συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου Εβρου που έγινε το βράδυ της Δευτέρας στο Διδυμότειχο, παρουσία φορέων και κατοίκων, αποκαλύφθηκαν οι ευθύνες των αιρετών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Στην τοποθέτησή του, ο Γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Βόρειου Εβρου του ΚΚΕ Στ. Γκατζίδης θύμισε ότι τον Ιούνη του 1998, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αποφάσισαν ομόφωνα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο την παραχώρηση των 31.000 στρεμμάτων για τη δημιουργία του πεδίου βολής στον «Ψηλό Στάλο». Επίσης, αποκάλυψε πως ακόμη και όταν με Κοινή Υπουργική Απόφαση το 2006 αποφασίστηκε η επέκταση του πεδίου βολής στα 60.000 στρέμματα, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση δεν αξιοποίησε την προθεσμία 60 ημερών που είχε για να υποβάλει αίτηση ακύρωσης της απόφασης.

Τέλος, ο Σ. Γκατζίδης εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στα αιτήματα του αγωνιζόμενου λαού της περιοχής που διεκδικούν: Να μη γίνει καμία αναγκαστική απαλλοτρίωση ή επίταξη των εκτάσεων, όπως εναλλακτικά προτείνει το υπουργείο Αμυνας. Να σταματήσει η λειτουργία του πεδίου βολής και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να απομακρυνθεί. Ο στρατός να αναζητήσει άλλους χώρους για τη λειτουργία πεδίου βολής, μακριά από οικισμούς και γεωργικές και κτηνοτροφικές εκτάσεις, ώστε να ελαχιστοποιούνται τα προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ