Τετάρτη 9 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Παναγροτική κινητοποίηση στις 9 του Φλεβάρη

Παναγροτική κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 9 του Φλεβάρη στο άγαλμα Βενιζέλου, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς την «Αγρότικα». Στη διάρκεια της εκδήλωσης, που γίνεται με πρωτοβουλία της ΠΑΣΥ, οι αγροτοκτηνοτρόφοι θα διαμαρτυρηθούν για την επίθεση που δέχονται στο εισόδημά τους, ως αποτέλεσμα της εφαρμογής της νέας ΚΑΠ, και τα ακόμη σκληρότερα μέτρα που ετοιμάζει η ΕΕ σε βάρος τους.

Οπως εξήγησε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΥ, η κατάσταση για τους αγροτοκτηνοτρόφους θα γίνει ακόμη χειρότερη με τον «έλεγχο υγείας» και τη διόρθωση της νέας ΚΑΠ, που συζητά αυτή την περίοδο η ΕΕ, επειδή θα αποδεκατιστούν και άλλες δυναμικές καλλιέργειες και θα καταργηθούν οι επιδοτήσεις των εργατοαγροτών οι οποίοι έχουν λιγότερα από 10 στρέμματα. Πρόσθεσε ότι παράλληλα θα ενισχυθούν οι εισαγωγές γεωργικών και ζωοκομικών προϊόντων, ενώ σημαντικά ποσά των επιδοτήσεων των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων θα μεταφερθούν στο δεύτερο πυλώνα για να τα πάρουν διάφοροι αετονύχηδες επιχειρηματίες.

«Στην αντιαγροτική πολιτική, που η κυβέρνηση της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, οι διοικήσεις ΣΥΔΑΣΕ-ΓΕΣΑΣΕ-ΠΑΣΕΓΕΣ την προβάλλουν σαν μονόδρομο, καλλιεργώντας τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια, η ΠΑΣΥ καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να αντισταθούν και να την ανατρέψουν. Μονόδρομος για την ΠΑΣΥ είναι η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των αγροτών», υπογράμμισε ο Βαγγέλης Μπούτας. Ακόμη, ανέφερε ότι οι αγρότες θα διεκδικήσουν στο συλλαλητήριο ικανοποιητικές κατώτερες εγγυημένες τιμές, δραστική μείωση του κόστους παραγωγής, εκδημοκρατισμό και ενίσχυση των συνεταιρισμών, κλπ.

«Στόχος της ΕΕ είναι να μειώσει, μέχρι να τις καταργήσει, τις επιδοτήσεις. Η ενδιάμεση συμφωνία δεν τελειώνει εδώ. Η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ αποδεκάτισε σημαντικές καλλιέργειες, όμως η σκληρότερη επίθεση έρχεται», σημείωσε από την πλευρά του ο Γιάννης Πατάκης, μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΥ.

Μιλώντας εκ μέρους του ΠΑΜΕ, ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, τόνισε ότι αγρότες και εργαζόμενοι θα πρέπει από κοινού να αποκρούσουν την αντιαγροτική και αντεργατική πολιτική τόσο στο Ασφαλιστικό, στην Υγεία, στην Παιδεία, το ξεκλήρισμα της αγροτιάς, κλπ.

«Πρώτος βηματισμός στη συμμαχία των λαϊκών δυνάμεων είναι η συμμετοχή των αγροτοκτηνοτρόφων στο πανεργατικό συλλαλητήριο στις 22 του Γενάρη στην πύλη του λιμανιού, ενώ το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα του ΠΑΜΕ θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο των αγροτών που οργανώνει η ΠΑΣΥ στη διάρκεια της "Αγρότικα"», δήλωσε ο Σ. Ζαριανόπουλος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστική συνάντηση στη γέφυρα της πόλης (2010-01-09 00:00:00.0)
Μαχητικές κινητοποιήσεις σε Καρδίτσα, Ελασσόνα, Λέσβο (2008-02-28 00:00:00.0)
Οι αγώνες τους απέδωσαν καρπούς (2004-01-21 00:00:00.0)
Στους δρόμους η οργή (2003-12-20 00:00:00.0)
Αγωνιστικό ραντεβού στην Κέρκυρα (2003-05-06 00:00:00.0)
Μεθαύριο η αγροτική κινητοποίηση (2003-01-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ