Τρίτη 6 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Αγωνιστικό ραντεβού στην Κέρκυρα

Τη Δευτέρα 12 του Μάη η αγροτιά διαδηλώνει ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης

Με περιοδείες, συσκέψεις και ενημερωτικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα προχωρά η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) στην προετοιμασία του μεγάλου παναγροτικού συλλαλητηρίου, που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, 12 του Μάη, στην Κέρκυρα κατά τη διάρκεια της άτυπης συνόδου των υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Εκεί το συνεπές αγροτικό κίνημα θα διαδηλώσει ενάντια στην ακολουθούμενη αντιαγροτική πολιτική, προβάλλοντας τους δικούς του ξεκάθαρους στόχους, αιτήματα και διεκδικήσεις προς όφελος των φτωχομεσαίων αγροτών αλλά και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων. Σ' αυτό το συλλαλητήριο καλούνται να δώσουν αγωνιστικό «παρών» όλοι οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι και ψαράδες, οι οποίοι βλέπουν ολοένα το εισόδημά τους να συρρικνώνεται και τους εαυτούς τους να «εκδιώκονται» βίαια από τα χωριά τους και «προγραμματίζεται» να προστεθούν στις λίστες των ανέργων των αστικών κέντρων.

Η άτυπη σύνοδος των υπουργών Γεωργίας διεξάγεται στη σκιά των ολέθριων προτάσεων της ΕΕ για την Ενδιάμεση Αναθεώρηση της ΚΑΠ, που για πολλούς μικρομεσαίους αγρότες θα αποτελέσει τη «χαριστική βολή». Ενάντια σε αυτήν την αναθεώρηση αλλά και στη συνολικότερη αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ διαδηλώνουν την ερχόμενη Δευτέρα αγρότες από την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα, την Ηπειρο, τη Μακεδονία, από τους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας και από την υπόλοιπη χώρα. Γνωρίζουν την αναγκαιότητα της διαρκούς κλιμάκωσης του αγώνα τους για να προβληθεί η δική τους πρόταση, για την ανάπτυξη της γεωργίας σε φιλολαϊκή-φιλοαγροτική κατεύθυνση. Επιδιώκουν μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα να συμβάλουν στη δημιουργία των πολιτικών προϋποθέσεων για την εφαρμογή των προτάσεών τους. Θα απαιτήσουν, δηλαδή, μια πολιτική σε όφελος των πραγματικών συμφερόντων των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων και του ελληνικού λαού και όχι σε όφελος των κερδοσκοπικών συμφερόντων των πολυεθνικών και των διαφόρων μεγαλοεπιχειρηματιών- βιομηχάνων. Συμφερόντων, που η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των χωρών- μελών της θέλουν στην προκειμένη περίπτωση να εξυπηρετήσουν στο μέγιστο βαθμό, μέσω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής, του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, της διεύρυνσης κτλ.

Το συλλαλητήριο της ΠΑΣΥ έρχεται σε αντίθεση και με τις υποκριτικές προθέσεις των συμβιβασμένων ηγεσιών της ΠΑΣΕΓΕΣ, της ΣΥΔΑΣΕ και της ΓΕΣΑΣΕ, που σχεδίασαν την επομένη μέρα ένα αποπροσανατολιστικό συλλαλητήριο, για την «τιμή των όπλων»... Από την άλλη, τα μηνύματα που παίρνουν τα μέλη και τα στελέχη της ΠΑΣΥ, για τη συμμετοχή στο παναγροτικό συλλαλητήριο, κατά τη διάρκεια της καθημερινής επαφής τους με τους συναδέλφους τους, είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά. Οσο προχωρούν οι μέρες, η καμπάνια της ΠΑΣΥ ολοένα και θα εντείνεται, ώστε οι υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ να «νιώσουν» έντονα την ερχόμενη Δευτέρα τις αντιδράσεις που προκαλεί στον αγροτικό κόσμο η πολιτική τους. Ενα ακόμη «στοίχημα» που έχουν βάλει τα μέλη και τα στελέχη της ΠΑΣΥ είναι να δώσουν βροντερό «παρών» συμπαράστασης στο συλλαλητήριο και οι νέοι της ελληνικής υπαίθρου, όπως έχουν κάνει και στο παρελθόν, γνωρίζοντας ότι το δικό τους μέλλον στους τόπους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν είναι σε άμεση συνάρτηση με το μέλλον των πατεράδων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ