Τρίτη 6 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΡΑΚΗ
Συλλαλητήριο ενάντια στην εγκατάσταση χρυσωρυχείων

Την κατηγορηματική του αντίθεση στην εγκατάσταση χρυσωρυχείων στη Θράκη καλείται να εκφράσει ο λαός των νομών Ροδόπης και Εβρου με τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο που θα γίνει την Παρασκευή 9 Μάη στις 11 το πρωί στην Αλεξανδρούπολη. Οπως τονίζεται στο κάλεσμα της Νομαρχιακής Επιτροπής Αγώνα, η συγκέντρωση θα γίνει την ώρα που θα συνεδριάζει το Νομαρχιακό Συμβούλιο Εβρου για να γνωμοδοτήσει επί της μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των «Χρυσωρυχείων Θράκης ΑΕ». Οπως αναμένεται, η γνωμοδότηση του Νομαρχιακού Συμβουλίου θα είναι ομόφωνα αρνητική.

Κατά τη διάρκεια της λαϊκής συγκέντρωσης στον προαύλιο χώρο της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης οι δημόσιες υπηρεσίες, τα σχολεία και τα καταστήματα θα κλείσουν, ενώ μετά το τέλος της συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου θα ακολουθήσει πορεία που θα καταλήξει στα γραφεία των «Χρυσωρυχείων Θράκης Α.Ε», ως απαρχή δυναμικότερων κινητοποιήσεων, με κλείσιμο δρόμων, αεροδρομίου, τελωνείων κλπ.

«Η γνωμοδότηση του Νομαρχιακού Συμβουλίου θα είναι ταυτόχρονα και πολιτική απόφαση, για την οριστική κι αμετάκλητη απομάκρυνση των χρυσωρυχείων από την περιοχή μας, χωρίς δεύτερη κουβέντα. Και θα εκφράζει την απαίτηση ολόκληρης της κοινωνίας και των φορέων της, τονίζεται στην ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αγώνα». Ομως, συνεχίζει η ανακοίνωση, παρά την επικείμενη απόφαση του ΝΣ, όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση πιστή στην πολιτική τής εξυπηρέτησης πολυεθνικών συμφερόντων και στον τομέα αυτό, θα επιχειρήσει να προχωρήσει στην εγκατάσταση των χρυσωρυχείων».

Στο κάλεσμα της Νομαρχιακής Επιτροπής Αγώνα αναφέρονται - μεταξύ άλλων - τα παρακάτω: «Η κρίσιμη ώρα για τα χρυσωρυχεία έφτασε! Για τον καθένα χωριστά, για την κοινωνία ολόκληρη, για τις αρχές του τόπου. Ο αγώνας να φύγουν για πάντα, παίρνει πλέον χαρακτηριστικά» πατριωτικού αγώνα, γιατί έχει να κάνει με την υπεράσπιση της πατρώας γης, από πολυεθνική επιβουλή, η οποία δυστυχώς έχει την αρωγή της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ