Τρίτη 6 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΕΡΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ
Οι κάτοικοι συνεχίζουν τον αγώνα

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι κάτοικοι της Ηλιούπολης και της Αργυρούπολης, για να μην εγκατασταθεί το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) δίπλα στα σπίτια, τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία της περιοχής. Για σήμερα Τρίτη, έχουν προγραμματίσει νέα συγκέντρωση στις 7.30 το πρωί, στο χώρο που γίνονται τα έργα της ΔΕΗ. Συγχρόνως, συνεχίζεται και η «εγκατάσταση» ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή, προκειμένου να εκφοβίσουν τους κατοίκους που αντιδρούν.

Οι κάτοικοι απαιτούν την άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από την περιοχή, την άμεση διακοπή των εργασιών της ΔΕΗ, που γίνονται μάλιστα παράνομα, χωρίς την απαραίτητη άδεια, καθώς και την ανάκληση όλων των υπουργικών και άλλων αποφάσεων που αφορούν την εγκαθίδρυση του ΚΥΤ.

«Η επιχείρηση εκφοβισμού τους με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων έπεσε στο κενό», δήλωσε στο «Ρ» ο Δημήτρης Καλτσώνης, επικεφαλής της «Δημοκρατικής Ενότητας Ηλιούπολης». Και επισημαίνει ότι «για τις εξελίξεις αυτές, εκτός από τις αυτονόητες ευθύνες της κυβέρνησης, ευθύνη έχουν και οι δύο δημοτικές αρχές, οι οποίες με διάφορους ελιγμούς και τερτίπια επιχείρησαν και επιχειρούν «να πέσουν στα μαλακά» τα σχέδια της ΔΕΗ ΑΕ και της κυβέρνησης. Σύρονται πίσω από τις αγωνιστικές αποφάσεις των κατοίκων της περιοχής, προκειμένου να περιορίσουν το πολιτικό κόστος που καλούνται να πληρώσουν από τις φιλοκυβερνητικές επιλογές τους. Ειδικότερα, η προ δεκαπενθημέρου απόφαση της φιλοκυβερνητικής πλειοψηφίας ΔΣ Ηλιούπολης (που είχε και τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου Αργυρούπολης) άνοιξε το δρόμο, για να ξεκινήσουν οι εργασίες της ΔΕΗ και να εγκατασταθούν τα ΜΑΤ στην περιοχή».

Την αντίθεσή της στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή, εκφράζει με ανακοίνωση η «Διαδημοτική Επιτροπή Αγώνα ΝΑ Αθήνας για την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής», απαιτώντας να σταματήσουν οι παράνομες και αυθαίρετες εργασίες, αλλά και να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ από την περιοχή.

Στο μεταξύ, μήνυση εναντίον κάθε υπεύθυνου για τις παράνομες ενέργειες, που γίνονται στο χώρο, κατέθεσαν οι Δήμοι Ηλιούπολης και Αργυρούπολης, ενώ έκαναν παρέμβαση στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας, στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Ανάπτυξης, απαιτώντας την άμεση απομάκρυνση των ΜΑΤ από το χώρο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση στο ΣτΕ για το Κέντρο Υπερύψηλης Τάσης(2003-05-09 00:00:00.0)
Να ξεκαθαρίσει το θέμα του ΚΥΤ Ηλιούπολης(2003-03-29 00:00:00.0)
Νέα διαμαρτυρία για το ΚΥΤ(2002-11-30 00:00:00.0)
Δενδροφύτευση ενάντια στο σταθμό της ΔΕΗ(2002-11-14 00:00:00.0)
Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για το ΚΥΤ(2002-11-06 00:00:00.0)
Εντονες αντιδράσεις για το ΚΥΤ(2002-10-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ