Τρίτη 6 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
Ο πρωθυπουργός εγκαινίασε ... κέλυφος!

Αυτό το κτίριο εγκαινίασε χτες ο πρωθυπουργός...

ICON

Αυτό το κτίριο εγκαινίασε χτες ο πρωθυπουργός...
Ως γνωστόν, η χελώνα χαρακτηρίζεται από δύο πράγματα. Από την αργοπορία της και το κέλυφός της. Και επειδή τα Ολυμπιακά έργα προχωρούν με βήματα χελώνας, η κυβέρνηση ξεκίνησε να εγκαινιάζει σιγά σιγά τα κελύφη τους... Ετσι, χτες ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, εγκαινίασε ένα πολύ όμορφο αλλά και πανάκριβο ...κέλυφος, το οποίο κάποια στιγμή στο μέλλον θα διαμορφωθεί σε Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης (IBC). Με αυτό τον τρόπο ο πρωθυπουργός ξεκίνησε τα προεκλογικά εγκαίνια των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, που, απ' ό,τι φαίνεται, θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος στην κυβερνητική προπαγάνδα.

Την παρωδία των εγκαινίων ουσιαστικά ομολόγησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος βρέθηκε μέσα σε μια μεταλλική κατασκευή με αρκετά μηχανήματα, που τις επόμενες μέρες θα συνεχίσουν να δουλεύουν, και ανακοίνωσε ...υπερήφανος ότι «αυτό το κτίριο, το οποίο βλέπετε ως ένα κέλυφος σήμερα, θα στεγάσει τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς που θα καλύψουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και γι' αυτό είναι σήμερα κέλυφος». Οποιοδήποτε επιπλέον σχόλιο μάλλον περιττεύει.

Σημειώνεται ότι στο IBC θα στεγαστούν οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί που θα καλύψουν ζωντανά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ εκεί θα εγκατασταθεί πριν και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων η Αθηναϊκή Ολυμπιακή Ραδιοτηλεοπτική Εταιρία (σ.σ. του γνωστού Ρομέρο), η οποία έχει την ευθύνη του συντονισμού και της διανομής των ραδιοτηλεοπτικών σημάτων στα ραδιοτηλεοπτικά κανάλια που θα έχουν τα δικαιώματα αναμετάδοσης των Αγώνων.

Πρέπει επίσης να τονιστεί ότι το συγκεκριμένο έργο κανείς δε γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθεί, ενώ, πολύ περισσότερο, κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει το τελικό κόστος. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού, το κόστος του έργου ανέρχεται σε 103 εκατομμύρια ευρώ. Τα στοιχεία όμως της ΓΓΑ και του υπουργείο Πολιτισμού κάνουν λόγο για κόστος που θα φτάσει τα 123 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η αρχική εκτίμηση για το κόστος του έργου ήταν 31 εκατομμύρια ευρώ. Το τελικό κόστος πάντως αναμένεται να ξεπεράσει ακόμα και τα 123 εκατ. ευρώ δεδομένου ότι στο ποσό που ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό χτες δε συμπεριλαμβάνονται οι απαραίτητες Ολυμπιακές προσαρμογές από την «Αθήνα 2004». Τέλος, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΓΓΑ, το έργο θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από τον περασμένο Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ