Τρίτη 6 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στερνό «αντίο» στον Βαγγέλη Σταθόπουλο

Οι κομμουνιστές, οι αγωνιστές της ειρήνης και της προόδου της Θεσσαλονίκης, το λαϊκό κίνημα της πόλης, αποχαιρέτησαν χτες με οδύνη το σύντροφο και συναγωνιστή τους σ' όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες Βαγγέλη Σταθόπουλο, που την Κυριακή έχασε τη μάχη της ζωής που έδινε τον τελευταίο καιρό με την ανίατη ασθένεια.

Ο Βαγγέλης Σταθόπουλος γεννήθηκε το 1928 και από τα νεανικά του χρόνια μπήκε στις γραμμές της ΟΚΝΕ και στη συνέχεια του ΚΚΕ, τα ιδανικά του οποίου υπερασπίστηκε σε όλη του τη ζωή με συνέπεια και αυτοθυσία.

Η κηδεία του γνωστού κομμουνιστή και λαϊκού αγωνιστή έγινε, χτες (Δευτέρα 5 του Μάη 2003) από τα Κοιμητήρια Αναστάσεως Κυρίου στη Θέρμη. Το νεκρό αγωνιστή αποχαιρέτησε από μέρους της ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και της ΠΕΑΕΑ ο Γιάννης Πατσακίδης, που σκιαγραφώντας την προσωπικότητα και την προσφορά του τόνισε: «Στα 20 χρόνια εξορίας σφυρηλάτησε χαρακτήρα και πρότυπο αγωνιστή. Δίκαιος, ηθικός, ακέραιος, εντιμότατος, εργατικός, συνέβαλε μ' όλη του την ψυχή στους λαϊκούς αγώνες.

Στάθηκε όρθιος σ' όλες τις δοκιμασίες που πέρασε και όλοι εμείς που τον γνωρίσαμε, τον ζήσαμε και συνεργαστήκαμε μαζί του, θα τον έχουμε ως πρότυπο και φωτεινό παράδειγμα...». Αποχαιρέτησε ακόμα, από μέρους της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΤΕΒΕ, ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπαρκούκης.

Στην κηδεία παραβρέθηκε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, πολλά μέλη του Γραφείου και της ΝΕ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, συνεξόριστοί του αγωνιστές στα Κύθηρα, την περίοδο της δικτατορίας, και πολλοί ακόμα σύντροφοι και συναγωνιστές του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ