Πέμπτη 29 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ανεργες... επιχειρηματίες

Οι γυναίκες στην Ελλάδα αποτελούν αντικείμενο σκληρής, σκληρότατης εκμετάλλευσης από τους εργοδότες. Οι μέσες αμοιβές τους μόλις και φτάνουν το 70% των αμοιβών των ανδρών, ενώ η ανεργία στο γυναικείο πληθυσμό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ανέρχεται στο 14,5%, από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Είναι γνωστά και τα προβλήματα των απασχολούμενων γυναικών με την τριπλή ιδιότητα των εργαζομένων, των νοικοκυρών και των μητέρων, καθώς έρχονται αντιμέτωπες με την έλλειψη κοινωνικής στήριξης, ειδικά στο θέμα της φύλαξης των παιδιών τις ώρες που εργάζονται. Και ενώ τα προβλήματα και γνωστά είναι και έχουν προταθεί λύσεις από το γυναικείο κίνημα, η κυβέρνηση διοργανώνει ημερίδες για τη... γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Τους έχει πιάσει τέτοιο μένος τους «εκσυγχρονιστές», που, αντί να κάτσουν και να ασχοληθούν με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος στην καθημερινότητά του, η λύση των οποίων θα διευκόλυνε τη ζωή τους, ειδικά των γυναικών, πασχίζουν ντε και καλά να μας κάνουν όλους... επιχειρηματίες.

Τώρα δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. ΄Η έχουν πάρει πολύ σοβαρά το ρόλο τους σαν... αναμορφωτές της ελληνικής κοινωνίας, ή είναι πολύ πονηροί. Βλέπετε, η δημιουργία κοινωνικής υποδομής, που θα έλυνε τα προβλήματα των εργαζομένων γυναικών, στοιχίζει. Οι διαλέξεις για την ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας δε στοιχίζουν τίποτα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ