Πέμπτη 29 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΩ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
Το ΚΑΠΑΨ να γίνει πάρκο!

Ψήφισμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανω Αμπελοκήπων με το οποίο ζητούν από τη δήμαρχο Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη απλώς να πραγματοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις

Ετοιμοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να διεκδικήσουν με όλα τους τα αγωνιστικά «όπλα» (συγκεντρώσεις, καθαρισμό χώρου, αποκλεισμό εισόδου από τα αυτοκίνητα, συντήρηση πρασίνου κ.ά.), τη μετατροπή της δημόσιας έκτασης «ΚΑΠΑΨ» σε πάρκο, είναι οι κάτοικοι των Ανω Αμπελοκήπων, που έχουν απηυδήσει πλέον με την αδιαφορία του Δήμου Αθηναίων, να υλοποιήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

Οπως κοινοποιεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής, με ψήφισμα το οποίο υπογράφουν ο πρόεδρός του Θ. Μαυρής, ο αντιπρόεδρός του Δ. Κλεφτόδημος και ο γραμματέας Μ. Ζωίδης, οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν από τη δήμαρχο Ντόρα Μπακογιάννη να πραγματοποιήσει τις δικές της αλλά και των αντιδημάρχων (κ.κ. Ακιτίδη, Μοσχονά, Κανελλόπουλου) υποσχέσεις «για νέα ζωή στο πάρκο», «πύκνωση του πρασίνου», «αναβάθμιση των γειτονιών», «αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χώρων για την ανάπτυξη πρασίνου», «αύξηση προσβασιμότητας των διαθέσιμων χώρων πρασίνου» κλπ.

Παρά το γεγονός ότι με απόφαση του Εφετείου το 2002, στο πάρκο κατοχυρώθηκε ο δημόσιος χαρακτήρας του, η σημερινή του εικόνα είναι απαράδεχτη. Συγκεκριμένα, είναι εγκαταλειμμένο στο έλεος των ρακών και των παράνομα παρκαρισμένων αυτοκινήτων τα οποία καταστρέφουν καθημερινά το υπάρχον υψηλό πράσινο (πάνω από 150 δέντρα), καθιστούν απαγορευτική την πρόσβαση στους κατοίκους και ιδιαίτερα στα παιδιά και στους ηλικιωμένους και παράλληλα δημιουργούν αυξημένους κινδύνους για την υγεία των κατοίκων.

Ετσι, όπως επισημαίνει στο ψήφισμα ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής, «αν δεν εξασφαλίσουμε εγγυήσεις για υλοποίηση άμεσα χρονοδιαγράμματος, διαμόρφωσης του χώρου ως πάρκο, το ΔΣ του Συλλόγου στην εκ νέου συνεδρίασή του μαζί με την Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων, στις 30 Μάη, θα αποφασίσει νέο κύκλο αγωνιστικών κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ