Πέμπτη 29 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Επιμονή στη «λελογισμένη πολιτική»

Επισημάνσεις της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας - Πειραιά στον υπουργό Υγείας Κ. Στεφανή

Την πολιτική της σταδιακής λήψης προληπτικών μέτρων για το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (ΣΟΑΣ) ακολουθεί η κυβέρνηση σύμφωνα με όσα είπε χτες ο υπουργός Υγείας Κ. Στεφανής σε συνάντησή του με αντιπροσωπεία της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). Μάλιστα, αυτή η τακτική ακολουθείται όταν το ΣΟΑΣ αποτελεί - κατά την έκφραση του ίδιου του υπουργού - «πραγματική απειλή» και όταν στα νοσοκομεία δεν εφαρμόζονται με πληρότητα ακόμα και οι γραπτές οδηγίες του υπουργείου Υγείας, όπως υπογράμμισαν οι εκπρόσωποι της ΕΙΝΑΠ στη συνάντηση.

Ο Κ. Στεφανής, σύμφωνα με πληροφορίες απ' την πλευρά των συνδικαλιστών, επέμενε στην πρακτική της «λελογισμένης πολιτικής» - όχι πανικός και σταδιακή λήψη των προληπτικών μέτρων. Οι εκπρόσωποι της ΕΙΝΑΠ επισήμαναν ως μη πλήρως αποτελεσματική την απομόνωση των ύποπτων κρουσμάτων - όπως στον 10ο όροφο του «Ευαγγελισμού» ή στον 5ο όροφο του «Ερυθρού». Επίσης δεν πήραν απάντηση για τη συγκρότηση των Επιτροπών Υγιεινής και Ασφάλειας, ενώ υπογράμμισαν ότι δεν υπάρχει εκπαίδευση του προσωπικού κατά ομάδες ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα πιθανά κρούσματα.

Οι γιατροί σημείωσαν με ιδιαίτερη έμφαση την ανάγκη να προετοιμαστεί και να χρησιμοποιηθεί το «Αττικόν» Νοσοκομείο για τη νοσηλεία πιθανών κρουσμάτων ΣΟΑΣ. Ο Κ. Στεφανής πάντως επέμενε στις επιλογές του για το «Αττικόν» Νοσοκομείο, που οδηγούν το νοσοκομείο στο Πανεπιστήμιο. Επίσης υπογράμμισαν την ανάγκη για την ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ενώ σημείωσαν την επιμονή της κυβέρνησης στην ανάπτυξη των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) σε ένα σχέδιο «που δεν περπατάει». Οι γιατροί θεωρούν αναγκαιότητα τα ΤΕΠ στη βάση που έχουν αναπτυχθεί διεθνώς και με τη χορήγηση των απαραίτητων κονδυλίων. Η κυβέρνηση δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιος θα είναι ο χαρακτήρα τους, δε διαθέτει τα απαραίτητα κονδύλια, αλλά εκδίδει υπουργικές αποφάσεις για την εφαρμογή τους.

Η ΕΙΝΑΠ έθεσε θέμα για τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης στο «Σισμανόγλειο», επειδή δημοσιογράφος της εφημερίδας «Εσπρέσο» μπήκε στο δωμάτιο της 23χρονης αεροσυνοδού που νοσηλεύτηκε ως ύποπτο κρούσμα του ΣΟΑΣ. Ο Κ. Στεφανής, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, απάντησε ότι κανείς δε θα κληθεί σε απολογία αλλά ότι διερευνώνται οι συνθήκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ