Παρασκευή 30 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σωματείο με... «σφραγίδα»!

Ο Νίκος Σκορίνης, γνωστό συνδικαλιστικό στέλεχος του ΣΥΝ στο χώρο των επαγγελματοβιοτεχνών, πάνω από 25 χρόνια τώρα δραστηριοποιούνταν στο «Σωματείο Εμπόρων Δίσκων - Κασσετών Αθηνών - Πειραιώς». Από το Σωματείο αυτό εκλεγόταν αντιπρόσωπος, όλα αυτά τα χρόνια, για την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών - Εμπόρων Αθήνας (ΟΕΒΕΑ). Από την Ομοσπονδία αυτή εκλεγόταν και αντιπρόσωπος για τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών - Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ). Μάλιστα, για πάνω από 20 χρόνια τώρα εκλέγεται και στο ΔΣ της Συνομοσπονδίας. Μέχρι εδώ όλα καλά.

Στις τελευταίες εκλογές, όμως, δεν εκλέχτηκε αντιπρόσωπος στην ΟΕΒΕΑ από το σωματείο του και κατά συνέπεια δεν μπορούσε να εκλεγεί και αντιπρόσωπος για τη ΓΣΕΒΕΕ. Ετσι, στο προσεχές συνέδριο δε θα μπορούσε να εκλεγεί στο ΔΣ της Συνομοσπονδίας και θα έχανε την καρέκλα του. Θα έχανε την καρέκλα του στην περίφημη «ΟΚΕ» και σε άλλες επιτροπές που συμμετείχε σαν μέλος του ΔΣ της Συνομοσπονδίας. Αυτό, όμως, θα ήταν «καταστροφή» για το συνδικαλιστικό κίνημα των επαγγελματοβιοτεχνών, σκέφτηκε το εν λόγω στέλεχος του ΣΥΝ. Γι' αυτό, συνεπικουρούμενο και από ένα άλλο στέλεχος του ΣΥΝ, τον Δημ. Ευφραιμίδη, αποφάσισαν να φτιάξουν ή να δραστηριοποιήσουν άλλα σωματεία και να φτιάξουν άλλη ομοσπονδία. Βρήκαν λοιπόν σφραγίδες - σωματεία, που μάλιστα ένα στο καταστατικό του γράφει «απαγορεύονται αι πολιτικαί ζυμώσεις» και έστησαν νέα ομοσπονδία για να «καλύψουν» το χώρο της Αττικής.

Στο χώρο όμως της Αττικής λειτουργούν και είναι μέλη της ΓΣΕΒΕΕ, έξι ομοσπονδίες. Και συγκεκριμένα:

1. Η ομοσπονδία βιοτεχνικών σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), που καλύπτει το χώρο των βιοτεχνών και είναι η μεγαλύτερη ομοσπονδία της χώρας, με 45 σωματεία.

2. Η ΟΕΒΕΑ με 36 σωματεία, που καλύπτει επαγγελματίες εμπόρους και είναι η μεγαλύτερη στον αντίστοιχο χώρο ομοσπονδία στη χώρα.

3. Η ομοσπονδία βιοτεχνικών σωματείων Πειραιά με οκτώ σωματεία.

4. Η ομοσπονδία επαγγελματοβιοτεχνών Νίκαιας, με έξι σωματεία.

5. Η ομοσπονδία επαγγελματοβιοτεχνών Δυτικής Αττικής, με εννιά σωματεία.

6. Η ομοσπονδία επαγγελματοβιοτεχνών Μεσογείων (Ανατολική Αττική), με έξι σωματεία.

Κατά τη γνώμη, λοιπόν, των στελεχών του ΣΥΝ, Ν. Σκορίνη και Δ. Ευφραιμίδη, η Αττική συνδικαλιστικά είναι ακάλυπτη και ήρθε η νέα ομοσπονδία να καλύψει το συνδικαλιστικό κενό με 301 μέλη όλα κι όλα, τόσα δηλαδή όσα χρειάζονται για να εκλεγούν αντιπρόσωποι οι δύο «θεσμολάγνοι» κατά τα άλλα συνδικαλιστές.

Ελα, όμως, που το καταστατικό της ΓΣΕΒΕΕ αναφέρει ρητά, και καλά κάνει, ότι δεν εγγράφονται στη δύναμη της Συνομοσπονδίας, ομοσπονδίες που δραστηριοποιούνται σε χώρους που καλύπτονται από ήδη υπάρχουσες ομοσπονδίες, που είναι μέλη της Συνομοσπονδίας. Γι' αυτό και το ΔΣ της Συνομοσπονδίας στη συνεδρίασή του στις 18-6-2003 απέρριψε την αίτηση της εγγραφής της ομοσπονδίας Σκορίνη - Ευφραιμίδη. Κατά τα άλλα ο ΣΥΝ και τα στελέχη του σέβονται την αυτοτέλεια του συνδικαλιστικού κινήματος, διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την ενότητα!

Για άλλη μια φορά αποδείχνεται ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα και όταν τη χάσουν, γιατί τους πήραν είδηση οι συνάδελφοί τους, γίνονται αδίστακτοι και προσπαθούν με όλα τα μέσα να ξαναπάρουν την καρέκλα που τους αφαίρεσαν οι συνάδελφοί τους.


Ρ.Ρ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρόταση για κινητοποίηση στις 2 του Απρίλη (2009-03-14 00:00:00.0)
Νοθείας συνέχεια (2005-09-25 00:00:00.0)
Βαριά η σκιά της νοθείας (2003-10-01 00:00:00.0)
Συμμετέχει ενεργά στο συλλαλητήριο (2003-02-14 00:00:00.0)
Πανθεσσαλική σύσκεψη στις 19 του μήνα (1997-10-16 00:00:00.0)
Αποφάσισαν ομόφωνα να παλέψουν δυναμικά (1997-10-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ